El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: maig

Quin gran mes, el maig! Arriben els cogombres, els espàrrecs verds, l’enciam «fulla de roure», els tomàquets verds, i fruites tan desitjades com les cireres i els albercocs. Uns productes de temporada fantàstics per entrar a la cuina i gaudir de les receptes que et proposem avui.

«Galette» de tomàquets

La Inés de Domingo Juan ens proposa una «galette» de tomàquets, una recepta ideal per compartir en un sopar d’amics. Preciosa i deliciosa!

Ingredients:

  • 400 g de farina
  • 200 g de mantega freda
  • 95 g d’aigua freda
  • 1 c/p rasa de sal
    Pel farcit:
  • 2 tomàquets verds grans
  • 5 tomàquets cherry grocs
  • 300 g de formatge de cabra
  • Farigola fresca
  • Vinagre de Mòdena
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre
  • 1 ou

Preparació:

  1. En un bol tamisa la farina i barreja-la amb la sal. A continuació incorpora-hi la mantega tallada a daus i barreja-ho mentre vas fregant-la amb la farina fins que tinguem la consistència de molles.
  2. Afegeix l’aigua a poc a poc. Incorpora-la amb els dits intentant manipular poc la massa.
  3. Quan quedi una massa compacta, embolica-la amb paper de film i posa-la una hora a la nevera.
  4. Una vegada ben freda, estira-la amb l’ajuda d’un corró i dona-li forma rodona (no cal que quedi perfecta). Posa-la sobre una safata amb paper de forn.
  5. Esmicola el formatge de cabra per sobre de la massa, deixant un espai lliure per les vores.
  6. Posa els tomàquets tallats a rodelles per sobre del formatge. Salpebra, posa-hi oli, una mica de vinagre de Mòdena i farigola.
  7. Amb l’ajuda del paper de forn, doblega les vores fins que tot el perímetre quedi tancat.
  8. Pinzella amb l’ou batut i enforna uns 45 minuts a 180°.

Espàrrecs a la planxa amb salsa de mantega i llimona

Els espàrrecs verds del nostre productor local, Joan Casals de Menàrguens, són deliciosos simplement a la planxa, però si els acompanyes d’aquesta salsa de mantega amb llimona els eleves a una categoria superior!

Ingredients:

  • Un manat d’espàrrecs verds
  • Oli d’oliva
    Per a la salsa de mantega a la llimona
  • 120 ml de nata
  • 1 c/p de mostassa de Dijon
  • 25 g de mantega amb sal tallada a daus a temperatura ambient
  • 1 c/p de midó de blat de moro
  • Un raig de suc de llimona
  • 1 c/p de cebollí fresc picat
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació:

  1. Per a fer la salsa de mantega a la llimona, posa la nata i la mostassa en una paella petita i deixa-ho coure a foc lent durant 1 minut.
  2. Afegeixi la mantega, el midó de blat de moro i el suc de llimona i deixa espessir a foc lent durant 2-3 minuts.
  3. Incorpora el cebollí i salpebra al gust.
  4. Cou els espàrrecs a la planxa ben calenta i serveix amb una mica de sal i la salsa calenta.

Pastís d’albercoc i ametlla

Si vols sorprendre els teus amb un pastís original i boníssim, aquesta recepta de la Sofia Janer és la teva millor opció. El truc? Fer-lo amb els albercocs dels camps de Seròs de l’Oriol Teixidó, els millors!

Ingredients:

  • Pel «crumble»:
  • 100 g de farina
  • 100 g de farina d’ametlla
  • 100 g de sucre morè
  • 100 g de mantega
  • Un pessic de sal
    Per la base:
  • 200 g del «crumble»
  • 2 neules
  • 20 g d’ametlla laminada
  • 350 g de xocolata blanca
    Per muntar al pastís:
  • 20 g de mantega
  • 30 g de sucre
  • 6 albercocs
  • 250 g de nata 35%
  • 75 de melmelada d’albercoc
  • Ametlla laminada
  • Sucre llustre

Preparació:

  1. Per fer el «crumble», barreja la farina, la farina d’ametlla i el sucre amb la farina freda tallada a daus sense pastar excessivament perquè ens quedi una textura com de sorra.
  2. Posa aquesta barreja a una safata de forn amb paper de forn i enforna-la 15 minuts a 150°.
    Deixa-ho refredar en un bol.
  3. Afegeix les neules esmicolades, l’ametlla laminada torrada i la xocolata blanca fosa. Barreja-ho bé i posa-ho ben aixafat en un motlle d’uns 16-18 cm formant una base d’un cm pel pastís.
  4. Posa-ho a la nevera perquè se solidifiqui.
  5. En una paella fon la mantega i afegeix el sucre. Incorpora-hi 4 albercocs tallats a làmines per caramel·litzar-los per fora, però que no es cuinin per dins. Reserva’ls.
  6. Treu la base que tenies a la nevera i comença a muntar el pastís afegint pics de la nata muntada, uns punts de melmelada d’albercoc, els albercocs caramel·litzats i algunes làmines d’albercoc fresc.
  7. Decora’l amb ametlla laminada torrada per sobre i sucre llustre.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes ideals pel mes de maig, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et poden interessar aquestes torrades de raïm caramel·litzat amb mató.