Cuinem amb productes de temporada: maig
Quines ganes que vagin arribant tots els productes que ens ofereix el maig: enciam fulla de roure, cogombres, ceba tendra, porros, cireres o albercocs. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques i de temporada que et portem avui!
Torrades de feta i cogombre
Aquestes torrades són un esmorzar o un sopar lleuger fantàstics! Refrescants, gustoses i amb ingredients de temporada, què més es pot demanar?
Ingredients:
- Tomàquet
- Cogombre
- Formatge en crema
- Formatge tipus feta
- Oli
- Sal
- Pebre
- Orenga
- Pa de llavors
Preparació:
- Tritura el formatge crema amb el formatge feta, pebre, orenga i un raig d’oli fins que quedi una crema fina i prou espessa per untar.
- Reparteix-la sobre les torrades.
- Corona les torrades amb rodanxes de tomàquet i cogombre.
- Amaneix amb oli, sal, pebre i orenga.
Rèmol amb porros estofats
La nostra companya Laura Torres ens porta una recepta deliciosa i sorprenent, on el rèmol fresc de les nostres peixateries i els porros de Verdcamp Fruits són els absoluts protagonistes!
Ingredients:
- 1 rèmol
- 4 porros
- 6 alls
- 20 g de mantega
- 250 ml de vi blanc
- Nous
- Farigola
- 1 l d’oli
- Sal
- Pebre
- Vitets
- Tàperes
Preparació:
- Marca els porros nets i tallats a trossos en una paella amb una mica d’oli i els alls pelats. Salpebra’ls.
- Afegeix la mantega quan estiguin daurats i posa-hi la farigola i el vi blanc. Baixa el foc i quan estiguin tous, incorpora les nous picades i el julivert. Ho cous 5 minuts més i ho deixes refredar.
- Escalfa l’oli amb 3 alls, les espines del rèmol i deixa coure 5 minuts.
- Cola-ho i separa l’oli de la gelatina
- Bat amb la batedora una part de gelatina per quatre d’oli, perquè es formi una espècie de pil-pil.
- Marca el rèmol salpebrat a la planxa fins que estigui cuit.
- Serveix-lo amb els porros i el pil-pil.
- Decora amb tàperes i vitets.
Púding de pa sec i albercocs
En Víctor Nicolau, el nostre monitor gastronòmic de Plusfresc, ens proposa una fantàstica recepta per aprofitar les restes de pa sec. Deliciosa!
Ingredients:
- 200 ml de llet
- 4 ous
- 500 g d’albercocs
- 2 c/s de mel
- 1/2 c/p de canyella
- 50 g de panela
- 50 g de farina d’ametlla
- 120 g de pa sec
Preparació:
- Tritura tots els ingredients fins a obtenir una massa ben fina.
- Posa la mescla al motlle.
- Cou durant 30 minuts al forn preescalfat a 180º.
- Decora amb albercocs.
Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques del mes de maig!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquests consells per conservar la fruita!