El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: maig

Quines ganes que vagin arribant tots els productes que ens ofereix el maig: enciam fulla de roure, cogombres, ceba tendra, porros, cireres o albercocs. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques i de temporada que et portem avui!

Torrades de feta i cogombre

Aquestes torrades són un esmorzar o un sopar lleuger fantàstics! Refrescants, gustoses i amb ingredients de temporada, què més es pot demanar?

​Ingredients:

  • Tomàquet
  • Cogombre
  • Formatge en crema
  • Formatge tipus feta
  • Oli
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga
  • Pa de llavors

​Preparació:

  1. Tritura el formatge crema amb el formatge feta, pebre, orenga i un raig d’oli fins que quedi una crema fina i prou espessa per untar.
  2. Reparteix-la sobre les torrades.
  3. Corona les torrades amb rodanxes de tomàquet i cogombre.
  4. Amaneix amb oli, sal, pebre i orenga.

Rèmol amb porros estofats

La nostra companya Laura Torres ens porta una recepta deliciosa i sorprenent, on el rèmol fresc de les nostres peixateries i els porros de Verdcamp Fruits són els absoluts protagonistes!

Ingredients:

  • 1 rèmol
  • 4 porros
  • 6 alls
  • 20 g de mantega
  • 250 ml de vi blanc
  • Nous
  • Farigola
  • 1 l d’oli
  • Sal
  • Pebre
  • Vitets
  • Tàperes

Preparació:

  1. Marca els porros nets i tallats a trossos en una paella amb una mica d’oli i els alls pelats. Salpebra’ls.
  2. Afegeix la mantega quan estiguin daurats i posa-hi la farigola i el vi blanc. Baixa el foc i quan estiguin tous, incorpora les nous picades i el julivert. Ho cous 5 minuts més i ho deixes refredar.
  3. Escalfa l’oli amb 3 alls, les espines del rèmol i deixa coure 5 minuts.
  4. Cola-ho i separa l’oli de la gelatina
  5. Bat amb la batedora una part de gelatina per quatre d’oli, perquè es formi una espècie de pil-pil.
  6. Marca el rèmol salpebrat a la planxa fins que estigui cuit.
  7. Serveix-lo amb els porros i el pil-pil.
  8. Decora amb tàperes i vitets.

Púding de pa sec i albercocs

En Víctor Nicolau, el nostre monitor gastronòmic de Plusfresc, ens proposa una fantàstica recepta per aprofitar les restes de pa sec. Deliciosa!

Ingredients:

  • 200 ml de llet
  • 4 ous
  • 500 g d’albercocs
  • 2 c/s de mel
  • 1/2 c/p de canyella
  • 50 g de panela
  • 50 g de farina d’ametlla
  • 120 g de pa sec

Preparació:

  1. Tritura tots els ingredients fins a obtenir una massa ben fina.
  2. Posa la mescla al motlle.
  3. Cou durant 30 minuts al forn preescalfat a 180º.
  4. Decora amb albercocs.

Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques del mes de maig!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et poden interessar aquests consells per conservar la fruita!