El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: maig

Maig és època d’espàrrecs verds, faves, pèsols, enciam fulla de roure, nespres, tomàquets verds i síndries. És un gran mes per gaudir amb totes les fantàstiques receptes de temporada que et proposem avui!

Hummus de faves

Recepta extreta de contingoenlaplaya

Ara que és temporada de faves, per què no cuinar-les de maneres diferents de les que estàs habituat? Avui et proposem convertir-les en un hummus. Segur que et sorprèn!

Ingredients:

  • 1 kg de faves fresques
  • 1 gra d’all
  • 2 cullerada d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 cullerada de tahina
  • 1 culleradeta de sal
  • El suc de mitja llimona

Preparació:

  1. Treu les faves de les seves beines i una vegada llestes, escalda-les en una olla amb aigua bullent i una miqueta de sal durant 1 minut. Escorre-les i deixa-les refredar.
  2. Treu la pell exterior de les faves amb paciència, perquè amarga.
  3. Una vegada pelades, posa-les en un processador d’aliments i tritura-les amb la resta d’ingredients, sense deixar-les massa fines perquè quedin amb textura.
  4. Rectifica de sal i deixa refredar l’hummus fins al moment de servir.
  5. Acompanya’l d’algunes faves pelades, una mica d’oli d’oliva i pa torrat.

Pancakes de pèsols i ceba tendra amb salsa de iogurt i menta

La Delicias Kitchen ens cuina una recepta deliciosa, molt original i amb producte de temporada: pancakes de pèsols i ceba amb salsa de iogurt i menta. Irresistibles!

Ingredients:

  • 100 g de pèsols
  • 100 g de ceba
  • 100 g de farina de cigrons
  • 10 cullerades d’aigua
  • 1 culleradeta de curri en pols
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1/2 culleradeta de sal
    Salsa:
  • 125 ml de iogurt natural (cabra o vegetal)
  • 2 cullerades de menta fresca picada
  • 2 culleradetes de suc de llimona
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
  • 1 culleradeta de xarop d’atzavara o d’auró

Preparació:

  1. Prepara la salsa primer, barrejant tots els ingredients i reserva-la.
  2. Després, cou els pèsols en aigua bullent uns 5 minuts. Cola’ls i deixa’ls refredar.
  3. En un bol, barreja la farina de cigrons amb l’aigua fins que no quedin grumolls. Lamina ben fina la ceba i afegeix-la al bol, juntament amb els pèsols cuits.
  4. Incorpora el curri, el comí i la sal. Barreja-ho tot molt bé.
  5. Posa unes gotes d’oli en una paella i quan estigui calenta afegeix 2 cullerades de la massa que hem preparat, aixafant-la una mica fins que tingui forma rodona.
  6. Quan estigui daurada d’una banda, dona-li la volta i daura-la per l’altre costat. Treu-la i repeteix el procés amb tota la massa.
  7. Quan tinguis tots els pancakes fets, serveix-los amb la salsa de iogurt i unes fulles de menta fresca.

Pastís d’espàrrecs


Recepta extreta de estoyhechouncocinillas

Un pastís molt fàcil i original, que et pot servir per solucionar un sopar lleuger o per servir-lo com entrant en un àpat més formal.

Ingredients:

  • 1 manoll d’espàrrecs (12 a 15 unitats)
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • Sal
  • Pebre negre molt
  • Mantega (per greixar el motlle)
    Per a acompanyar:
  • Tomàquets cirerols
  • Maionesa

Preparació:

  1. Pela els espàrrecs i talla’n la part inferior més dura.
  2. Cou-los en aigua bullent amb sal uns 8 minuts o fins que estiguin ben tendres. Escorre’ls i refreda’ls en aigua amb gel per tallar la cocció.
  3. Talla la meitat dels espàrrecs i reserva la resta.
  4. En el got de la batedora posa els ous, la nata líquida i els espàrrecs trossejats. Salpebra al gust i tritura fins a obtenir una mescla llisa.
  5. Greixa el motlle amb mantega i posa-hi la barreja, posant a dins els espàrrecs sencers que havies reservat prèviament.
  6. Tapa el motlle amb paper d’enfornar i cou-lo al forn al bany maria a 175º uns 45 minuts.
  7. Passat aquest temps, destapa i enforna 5 minuts més.
  8. Treu el pastís del forn i deixa’l temperar dins la font.
  9. Quan es pugui manipular sense cremar-se, guarda’l a la nevera almenys 2 hores o millor, d’un dia per a un altre.
  10. A l’hora de servir, decora amb uns tomàquets cirerols, maionesa i pa torrat.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et pot interessar aquesta amanida d’espàrrecs i pèsols amb vinagreta de llimona i farigola.