Cuinem amb productes de temporada: juny
Arriba l’estiu i els camps s’omplen de fruites i verdures de temporada tan delicioses com els carabassons, les nectarines, les cireres, els albercocs o la síndria. Productes ideals per gaudir de les receptes fresquíssimes que et proposem aquest mes de juny!
Amanida de síndria i feta
La síndria combinada amb el formatge feta ja gairebé s’ha convertit en un clàssic! De sabors molt mediterranis, fascina a qui la tasta.
Ingredients:
- ¼ de síndria
- 1 bloc de formatge feta
- Olives negres
- Orenga
- Pebre
- Menta fresca
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Talla la síndria a daus petits.
- Esmicola el formatge feta i barreja’l amb la síndria i les olives.
- Amaneix amb l’orenga, oli, sal i pebre.
- Decora amb menta fresca.
Amanida de nectarina i formatge
En aquesta amanida el toc de la nectarina brasejada queda simplement espectacular i contrasta molt bé amb la resta d’ingredients. T’animes a tastar-la?
Ingredients:
- Nectarina blanca
- Ruca
- Formatge fresc
- Tomàquets
- Mel
- Oli
- Sal
- Vinagre balsàmic
Preparació:
- Marca la nectarina tallada a grills en una graella. Retira-la i deixa que es refredi.
- Talla el formatge.
- Munta l’amanida amb una base de ruca, afegeix la nectarina, els tomàquets i el formatge.
- Amaneix amb oli, sal i vinagre.
Coulant Selva Negra
El clàssic pastís Selva Negra reconstruït en un coulant amb molt sabor a xocolata, farcit d’un interior cremós de cirera i coronat amb nata. Tan bo com sona!
Ingredients:
- 4 ous
- 150 g de sucre
- 125 g de xocolata de cobertura del 70%
- 125 g de mantega
- 75 g de farina
- 75 g de nata 35% M.G.
- 25 g de cacau pur en pols
Per l’interior de cirera: - 400 g de cirera fresca
- 40 g de sucre
- 1 fulla de gelatina
Per servir: - Nata muntada
- Xocolata ratllada
Preparació:
- Treu el pinyol de les cireres i posa-les a escalfar en un cassó amb el sucre uns 10 minuts.
- Tritura-ho fins que quedi ben fi i afegeix la fulla de gelatina prèviament remullada. Torna-ho a triturar fins a integrar-la.
- Reparteix la barreja en motlles semiesfèrics d’uns 3 centímetres de diàmetre i congela-ho.
- Fon la mantega i la xocolata al microones. Reserva.
- Bat els ous amb el sucre i la sal.
- Incorpora-hi la xocolata fosa amb moviments suaus.
- Afegeix la farina i el cacau tamisats i barreja.
- Finalment posa-hi la nata i reparteix la barreja en motlles folrats amb paper de forn,
- Posa els semiesfèrics de cirera al mig del coulant i tapa’ls amb més massa.
- Forneja’ls durant 7 minuts a 200º.
- Corona’ls amb nata muntada i una mica de xocolata ratllada.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
I si t’animes a fer-les, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquestes cues de rap amb romesco.