Cuinem amb productes de temporada: juny
Al mes de juny arriben als nostres supermercats les fruites i verdures de temporada més desitjades: cireres, albercocs, síndria, els primers tomàquets… Avui us portem diverses receptes per aprofitar aquest juny a la cuina!
Amanida de síndria i feta
Si treus a taula aquesta amanida potser els teus comensals faran cara de sorpresos, però quan la tastin se n’enamoraran. És una autèntica delícia!
Ingredients:
- 500 g de síndria
- 200 g de formatge feta
- Fulles de menta
- Orenga
- Oli
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Talla la síndria a daus petits, i posa-la en un bol.
- Esmicola per sobre el formatge feta.
- Pica la menta ben fina, i afegeix-la a l’amanida.
- Amaneix amb orenga, oli, sal i pebre.
Tomàquets verds fregits
Els tomàquets verds fregits que donen nom a la famosa pel·lícula, són un plat típic dels Estats Units que farà les delícies dels més cinèfils. Els has tastat mai?
Ingredients:
- 500 g de tomàquets verds
- 100 g de farina50 g de farina de blat de moro
- 1 ou
- 125 g de iogurt
- 50 ml de llet
- bitxo en pols
- sal
- pebre
- oli
Preparació:
- Talla els tomàquets a rodanxes i posa’ls sobre paper absorbent perquè perdin humitat.
- Bat l’ou i barreja’l amb el iogurt i la llet.
- En un bol a part barreja les farines, la sal el pebre i el bitxo.
- Posa a escalfar oli en una paella.
- Passa el tomàquet per la barreja d’ou, i després per la de farines.
- Fregeix-los fins que quedin rossos.
- Passa’ls a un paper absorbent.
- Serveix-los amb una salsa de iogurt, mostassa i llimona.
Flaugnarde de peres de Sant Joan i albercocs
El flaugnarde és una variant del clafoutis de cireres, que es pot fer amb qualsevol altra fruita, com el que us presentem avui de peres de Sant Joan i albercocs, més de temporada impossible!
Ingredients:
- 3 ous
- 90 g de sucre
- 1 sobre de sucre de vainilla
- 300 ml de llet
- 15 ml d’aiguardent
- 125 g de farina de força
- 4 peres de Sant Joan
- 4 albercocs
- 1 pessic de sal
Preparació:
- Escalfa el forn a 180º.
- Talla a trossos no molt petits les peres i els albercocs.
- En un bol, bat amb les barnilles els ous amb els sucres, fins que quedin espumosos. Afegeix la llet i l’aiguardent i bat una mica més.
- Tamisa-hi a sobre la farina i la sal i incorpora amb moviments suaus fins que quedi una massa homogènia.
- Unta un motlle baix amb mantega i aboca-hi la massa.
- Distribueix la fruita per la superfície.
- Forneja sobre una reixeta durant uns 35 minuts.
- Deixa refredar i posa-hi sucre llustre pel damunt abans de servir.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes del mes de juny!
També et pot interessar:
https://www.plusfresc.cat/receptes-i-menus/cuinem-amb-productes-de-temporada-maig/