El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: juliol

El juliol omple els nostres camps de carabassons, tomàquets de pera, síndria, préssecs, nectarines i paraguaians entre moltes altres delícies. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques i de temporada que et portem avui!

​ Amanida de síndria i feta

Has tastat la síndria en amanida? Si ho fas amb aquesta combinació amb formatge feta, t’enamorarà. Més refrescant, impossible!

Ingredients:

  • ¼ de síndria
  • 1 bloc de formatge feta
  • Olives negres
  • Orenga
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Talla la síndria a daus petits.
  2. Esmicola el formatge feta i barreja’l amb la síndria i les olives.
  3. Amaneix amb l’orenga, oli, sal i pebre.

Conill amb samfaina

 

La Maria Teresa de Mussarafood ens porta un plat fantàstic per aprofitar les verdures que ara tenim en temporada. Un conill amb samfaina per no parar de sucar pa!

Ingredients:

  • 1 conill
  • 1 ceba gran
  • 2 pebrots vermells
  • 1 tomàquet vermell
  • 1 albergínia
  • 250 ml de brou de pollastre
  • 3-4 fulles de llorer, romaní o farigola
  • 1 cabeça d’alls
  • 125 cl de brandi
  • Pebre blanc
  • Sal
  • Sucre

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba, el pebrot i l’albergínia amb una mica de sal fins que estiguin ben cuites.
  2. Afegeix el tomàquet tallat i una mica de sucre.
  3. Rosteix el conill tallat a trossos en una cassola amb oli, sal, pebre, una cabeça d’alls i les herbes durant uns 25 minuts.
  4. Afegeix el brandi i deixa’l reduir.
  5. Si queda massa sec, pots afegir el brou de pollastre.
  6. Serveix el conill amb les verdures.

Meló amb salsa de iogurt

Per postres la Dolors Mateu ens porta una proposta d’allò més refrescant i molt fàcil de fer. Meló i iogurt fan una combinació deliciosa!

Ingredients:

  • 1/2 meló petit
  • 2 iogurts grecs
  • 1/2 llimona (suc i ratlladura)
  • 1 c/s de mel
  • 2 c/s d’ametlles laminades

Preparació:

  1. Torra en una paella les ametlles laminades fins que estiguin daurades.
  2. Barreja la mel amb el iogurt.
  3. Afegeix el suc i la ratlladura de la llimona. Barreja-ho bé i reserva a la nevera.
  4. Fes boletes amb el meló.
  5. Serveix el meló en copes amb la salsa de iogurt i les ametlles laminades.

Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques receptes del mes de juliol!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquesta recepta de carpaccio de carabassó.