El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: juliol

Al juliol els camps s’omplen de fruites de pinyol com préssecs grocs, préssecs vermells, nectarines, paraguaians i tomàquets de tot tipus. És un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!

Carpaccio de tomàquet rosa

Si ets d’aquelles persones que menjarien tomàquet cada dia, no et perdis aquesta combinació: tomàquet rosa, pesto i burrata. Una delícia!

Ingredients:

  • 1 tomàquet rosa gros
  • 1 burrata
  • Pesto
  • Alfàbrega
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Talla el tomàquet ben fi amb l’ajuda d’un ganivet ben esmolat o una mandolina.
  2. Disposa les llesques de tomàquet en un plat de manera ben vistosa.
  3. Posa la burrata a sobre.
  4. Amaneix amb una mica de pesto, sal, oli i pebre.
  5. Decora amb unes fulletes d’alfàbrega.

Gaspatxo de préssec

Recepta extreta de cocinandoentreolivos.com

L’estiu és el gran moment de les sopes fredes, com els gaspatxos. El tradicional és boníssim, però sempre està bé donar-hi un toc diferent amb fruites de temporada, com aquest de préssec.

Ingredients:

  • 600 g de tomàquets ja nets
  • 340 g de préssecs ja nets
  • Pebrot verd
  • 1 all
  • Vinagre
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Talla totes les fruites i verdures a trossos regulars.
  2. Posa’ls al got de la batedora junt amb vinagre al gust, sal i un bon raig d’oli.
  3. Tritura-ho bé, si cal hi pots afegir una mica d’aigua.
  4. Si t’agrada una textura més fina, el pots colar.
  5. Serveix-lo ben fred.

Llimonada de nectarina

Recepta extreta de fastrecetas.com

Una llimonada ben fresqueta sempre entra bé per fer passar la calor, oi? Et proposem afegir-hi un toc molt original de nectarina, hi queda de luxe!

Ingredients:

  • 3 nectarines madures
  • Suc de 2 llimones
  • 700 ml d’aigua freda
  • Estèvia al gust
  • Gel

Preparació:

  1. Pela i trosseja les nectarines i posa-les al got de la batedora.
  2. Afegeix el suc de les llimones i l’estèvia i tritura-ho tot molt bé.
  3. Una vegada estigui ben fi, afegeix l’aigua freda i tritura de nou.
  4. Afegeix gel abans de servir.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

També et pot interessar aquests article sobre 3 begudes refrescants per fer passar la calor.