Cuinem amb productes de temporada: gener
Els productes de temporada són més frescos i nutritius, així que aquest gener, et recomanem que mengis més cols, pomes, mandarines, coliflors, bròquils, alls tendres, kiwis, escaroles, porros, calçots, bledes, nous, taronges o peres flor d’hivern. Esperem que aquestes receptes t’ajudin a començar l’any amb bon peu!
Truita d’alls tendres
Els alls tendres ara estan en el seu millor moment i amb aquesta recepta comprovaràs que, si tens ingredients de qualitat, no necessites gaire per cuinar un plat espectacular.
Ingredients:
- 2 ous
- ½ manat d’alls tendres
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Neteja, pela i talla els alls tendres a trossos no molt petits.
- Daura’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva i reserva.
- Bat els ous suaument en un bol, afegeix els alls tendres i sala.
- Escalfa bé la paella amb una mica més d’oli i incorpora-hi la mescla.
- Fes la truita al teu gust.
Farcellets de col
Una recepta molt nostàlgica per a la Mireia Casamada que esperem que a tu també t’acabi portant bons records!
Ingredients:
- 8 fulles de col
- 2 porros
- ½ poma
- 1 pastanaga
- 6 tomàquets
- 250 g carn picada
- 50 ml aigua
- Sal
- Pebre
- 2 c/p sucre
- Oli
Preparació:
- Cou 7 minuts les fulles de col i deixa refredar.
- Talla a daus petits la pastanaga, la poma, els porros i posa la pastanaga en una paella amb oli.
- Afegeix-hi 50 ml d’aigua i el porro i la poma i sofregeix.
- Posa-hi la carn picada, salpebra i cou 10 minuts.
- Talla el tronxo de les fulles de col per poder enrotllar millor i ves fent els farcellets.
- Fes la salsa amb els tomàquets, sucre, sal i pebre.
- Escampa la salsa de tomàquet i posa-hi els farcellets a sobre.
Llonganissa amb pomes caramel·litzades
Si les nostres famoses llonganisses de la Carme ja són bones, imagina’t com queden així, amb aquesta recepta de la Dolors Mateu!
Ingredients:
- 2 llonganisses de la Carme
- 3 pomes Golden
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 3 c/s de sucre
- 50 ml de moscatell
- 100 ml de conyac
- 250 ml de brou
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Marca les llonganisses en una paella amb una mica d’oli. Reserva-les.
- En el mateix oli, sofregeix la ceba i el porro picats amb una mica de sal uns 10 minuts.
- Afegeix les pomes tallades en vuit trossos i cou-les uns 5 minuts tapades.
- Posa-hi tres cullerades de sucre, el moscatell i deixa coure 5 minuts més tapat.
- Incorpora les llonganisses, el conyac i cuina-les un parell de minuts.
- Posa-hi el brou i cou 10 minuts més tapat.
- Serveix les botifarres amb la salsa i les pomes.
Trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la web de compra. Bon profit!
Gaudeix encara més del mes de gener amb les receptes que trobaràs aquí.