El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: gener

Els productes de temporada són més frescos i nutritius, així que aquest gener, et recomanem que mengis més cols, pomes, mandarines, coliflors, bròquils, alls tendres, kiwis, escaroles, porros, calçots, bledes, nous, taronges o peres flor d’hivern. Esperem que aquestes receptes t’ajudin a començar l’any amb bon peu!

Truita d’alls tendres

Els alls tendres ara estan en el seu millor moment i amb aquesta recepta comprovaràs que, si tens ingredients de qualitat, no necessites gaire per cuinar un plat espectacular.

​Ingredients:

  • 2 ous
  • ½ manat d’alls tendres
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Neteja, pela i talla els alls tendres a trossos no molt petits.
  2. Daura’ls en una paella amb una mica d’oli d’oliva i reserva.
  3. Bat els ous suaument en un bol, afegeix els alls tendres i sala.
  4. Escalfa bé la paella amb una mica més d’oli i incorpora-hi la mescla.
  5. Fes la truita al teu gust.

Farcellets de col

Una recepta molt nostàlgica per a la Mireia Casamada que esperem que a tu també t’acabi portant bons records!

Ingredients:

  • 8 fulles de col
  • 2 porros
  • ½ poma
  • 1 pastanaga
  • 6 tomàquets
  • 250 g carn picada
  • 50 ml aigua
  • Sal
  • Pebre
  • 2 c/p sucre
  • Oli

Preparació:

  1. Cou 7 minuts les fulles de col i deixa refredar.
  2. Talla a daus petits la pastanaga, la poma, els porros i posa la pastanaga en una paella amb oli.
  3. Afegeix-hi 50 ml d’aigua i el porro i la poma i sofregeix.
  4. Posa-hi la carn picada, salpebra i cou 10 minuts.
  5. Talla el tronxo de les fulles de col per poder enrotllar millor i ves fent els farcellets.
  6. Fes la salsa amb els tomàquets, sucre, sal i pebre.
  7. Escampa la salsa de tomàquet i posa-hi els farcellets a sobre.

Llonganissa amb pomes caramel·litzades

Si les nostres famoses llonganisses de la Carme ja són bones, imagina’t com queden així, amb aquesta recepta de la Dolors Mateu!

Ingredients:

  • 2 llonganisses de la Carme
  • 3 pomes Golden
  • ​1 ceba gran
  • ​1 porro
  • ​3 c/s de sucre
  • ​50 ml de moscatell
  • ​100 ml de conyac
  • ​250 ml de brou
  • ​Oli d’oliva
  • ​Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Marca les llonganisses en una paella amb una mica d’oli. Reserva-les.
  2. En el mateix oli, sofregeix la ceba i el porro picats amb una mica de sal uns 10 minuts.
  3. Afegeix les pomes tallades en vuit trossos i cou-les uns 5 minuts tapades.
  4. Posa-hi tres cullerades de sucre, el moscatell i deixa coure 5 minuts més tapat.
  5. Incorpora les llonganisses, el conyac i cuina-les un parell de minuts.
  6. Posa-hi el brou i cou 10 minuts més tapat.
  7. Serveix les botifarres amb la salsa i les pomes.

Trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la web de compra. Bon profit!

Gaudeix encara més del mes de gener amb les receptes que trobaràs aquí.