Cuinem amb productes de temporada: gener
Ja tenim aquí les primeres receptes de temporada de l’any! Gener arribar carregat d’escaroles, carxofes, bròquils, cítrics i kiwis. Un gran més per cuinar totes les receptes que et portem avui!
Amanida d’escarola i bacallà
Quan arriben les escaroles, és temps de fer les millors amanides d’hivern! Com aquesta versió fàcil del xató que ens proposa la nostra companya Maria Teresa de Mussarafood.
Ingredients:
- 1 escarola
- 400 g de bacallà dessalat
Per la salsa romesco: - 250 ml d’oli d’oliva
- 150 g d’avellanes torrades
- 1 nyora
- 20 cl de vinagre de xerès
- 6-8 carquinyolis
- 15 g de pebre vermell dolç
- 2 grans d’alls
- 1 pessic de xocolata
- 1 caiena
- Sal
Preparació:
- Prepara el romesco triturant tots els ingredients fins a obtenir una pasta fina.
- Serveix l’escarola en un plat.
- Posa-hi damunt el bacallà esqueixat.
- Afegeix salsa al gust.
Pasta amb pesto de bròquil
T’imagines un pesto elaborat amb bròcoli? Una gran manera de camuflar la verdura a aquells que els hi costa menjar-la! No et perdis la recepta de la nostra amiga Meri.
Ingredients:
- Un grapat d’alfàbrega fresca
- 4 flors de bròcoli
- 1 gra d’all
- 100 g de parmesà
- 50 g de pinyons (els pots substituir per nous o anacards)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
- Un polsim de sal
- Pernil serrà
- Burrata
- Pasta
Preparació:
- Tritura l’alfàbrega, el bròquil, l’all, el parmesà i els pinyons amb l’oli i la sal per fer el pesto.
- Salta el pernil tallat a daus en una paella sense oli fins que estigui cruixent.
- Serveix la pasta ben barrejada amb el pesto, els daus de pernil i la burrata al damunt.
Filet amb salsa de cítrics
La Sílvia ens porta una recepta fantàstica per aprofitar la temporada de mandarines, aquesta salsa queda ideal amb el nostre filet de vedella de la marca 100% Criat a Lleida.
Ingredients:
- 8 medallons de filet de vedella
- 1 ceba mitjana
- 1 porro gran
- 5 mandarines
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
Preparació:
- Salpebra els filets i marca’ls un minut per banda en una paella ben calenta amb una mica d’oli.
- En el mateix oli, sofregeix la ceba ben picada. Quan estigui transparent afegeix el porro picat i deixa’l coure.
- Per donar-hi més sabor, incorpora els sucs que hauran deixat anar els filets.
- Afegeix els grills de mandarina i tritura bé la salsa. La pots passar per un colador si t’agrada més fina.
- Escalfa la salsa i incorpora els filets uns minuts perquè estiguin calents.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquesta recepta de rèmol amb porros estofats.