El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: gener

Al mes de gener ens arriben verdures i fruites tan bones com els calçots, les carxofes, el bròquil verd, la coliflor, el tomàquet Raf, l’escarola o les taronges. Un gran moment per gaudir de totes les receptes de temporada que et proposem avui!

Crema de coliflor amb poma

Ets dels que es deleixen per la coliflor o dels que arrufen el nas només olorar-la? Segur que amb la crema que et portem avui, et fem estimar-la!

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 1 coliflor
  • 1 poma
  • 1 polsim de nou moscada
  • Sal i pebre al gust
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Sofregeix la ceba tallada a juliana en una mica d’oli.
  2. Afegeix la coliflor tallada en arbrets.
  3. Deixa-ho cuinar uns 5 minuts i afegeix la poma tallada a octaus, la nou moscada i salpebra.
  4. Cobreix amb aigua i deixa bullir uns 25 minuts.
  5. Tritura la crema ben fina.

Coca de calçots

Els calçots es poden degustar de mil maneres més enllà de la típica calçotada, com aquesta deliciosa coca de calçots que ens proposa la Silvia de Chupchupchup.

Ingredients:

  • 1 manat de calçots
  • Tomàquets cherry
  • Salsitxes de porc Plusfresc
  • Oli d’oliva verge
  • Sal
  • Pebre
  • Salsa Romesco
    Per la massa:
  • 250 g de farina
  • 160 ml d’aigua mineral
  • 20 g d’oli d’oliva verge
  • 5 g de sal
  • 4 g de llevat fresc de forner (o 1/3 de sec)

Preparació:

  1. Barreja la farina, el llevat fresc o sec (dissolt en una mica d’aigua tèbia) l’aigua, l’oli i finalment la sal.
  2. Pasta-ho durant 15 minuts i deixa que reposi 90 minuts tapat amb un drap.
  3. Retira el drap i fes dues boles amb la massa. Deixa que reposi 20-30 minuts més.
  4. Estira la massa per formar la coca.
  5. Mentrestant, preescalfa el forn a 200ºC.
  6. Treu la part externa dels calçots i talla’n les arrels i les puntes. Posa’ls en una safata per a forn sense que quedin apilonats.
  7. Afegeix-los oli, sal i pebre al gust i posa’ls al forn 15-20 minuts, donant-los la volta a la meitat i intentant que no quedin massa daurats.
  8. Salteja les salsitxes a part o posa-les al forn amb els calçots.
  9. Munta la coca amb la salsa romesco com a base, els calçots, les salsitxes i els tomàquets oberts per la meitat.
  10. Posa-ho al forn 12-15 minuts (depenent del gruix) a 250ºC.

Llenguado amb salsa de taronja

La Dolors Mateu ens explica com preparar llenguado a la taronja: un plat elaborat amb productes frescos que sempre va bé per a una ocasió especial.

Ingredients:

  • 1 llenguado
  • 4 gambes
  • 1/2 taronja a rodanxes
  • Suc d’1 taronja i mitja
  • Farina per arrebossar
  • Julivert
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació:

  1. En una paella amb una mica d’oli, marca les rodanxes de taronja. Retira-les.
  2. En el mateix oli, marca les gambes i retira-les.
  3. Salpebra i enfarina el llenguado, fregeix-lo en la mateixa paella. Reserva’l.
  4. Afegeix el suc de taronja amb una mica de sal i deixa’l reduir uns 8-10 minuts.
  5. Incorpora el llenguado, les gambes, una mica de julivert picat i deixa-ho coure uns minuts.
  6. Serveix amb les rodanxes de taronja.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquestes 3 receptes per cuinar calçots a casa.