Cuinem amb productes de temporada: gener
Comencem l’any amb receptes de temporada per fer una mica de bondat després dels excessos festius. Gener ens porta calçots, escaroles, porros, kiwis, pomes Pink Lady i mandarines. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui.
Crema de calçots
Amb el fred que fa venen de gust cremes calentones per sopar, com aquesta tan original amb un ingredient de plena temporada: els calçots!
Ingredients:
- 12 calçots
- 2 patates
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- 1 litre de brou de verdures
- 100 ml de nata líquida
Preparació:
- Talla els extrems de cada calçot, treu les fulles exteriors i talla’ls a trossos.
- Pela i talla les patates.
- Posa una mica d’oli d’oliva verge extra en una cassola i incorpora els calçots i les patates, deixa’ls coure uns minuts.
- Cobreix amb el brou de verdures i deixa-ho coure uns 20 minuts.
- Afegeix la nata líquida.
- Tritura molt bé fins que quedi ben fina.
- Serveix la crema calenta amb unes gotes d’oli d’oliva verge extra.
Porros en vinagreta
Amb aquesta recepta segur que triomfes! És molt fàcil de fer, vegana, deliciosa i molt saludable.
Ingredients:
- 8 porros
- 2 cebes tendres
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- Julivert fresc
- Vinagre de xerès o de poma
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
Preparació:
- En un bol posa les cebes tendres, el pebrot vermell, el verd i el julivert. Tot ben picat. Salpebra, afegeix oli i vinagre al gust. Remou perquè es barregin bé tots els ingredients.
- Després, amb un ganivet, elimina les arrels i les fulles verdes dels porros. Retira també les 2 primeres capes.
- Introdueix-los en una olla amb abundant aigua bullent i un polsim de sal. Deixa que es cuinin durant uns 15 minuts a foc mitjà.
- Passat aquest temps, retira’ls amb una escumadora i posa’ls en una escorredora per eliminar l’excés d’aigua.
- Serveix els porros en un plat i posa-hi la vinagreta per sobre.
Pastís de kiwi saludable
Encara que no ho sembli, aquest pastís és saludable. Potser et sorprèn un dels ingredients que porta, creus que els de casa el notaran?
Ingredients:
- Per a la base
- 130 g d’anacards
- 65 g de coco ratllat
- 130 g de dàtils
- 1 cullerada de suc de llima
- un polsim de sal
- Per al farciment
- 140 g d’anacards
- 20 g d’oli de coco
- 80 g de mel o xarop d’atzavara
- 2 kiwis pelats i picats
- 30 g de fulles d’espinac
- Per decorar:
- 2 kiwis
Preparació:
- Posa en remull en aigua calenta els dàtils sense l’os perquè així estiguin més tous.
- Posa tots els ingredients de la base en una processadora o picadora d’aliments per a fer una pasta que serà la base del pastís.
- Posa la barreja a la base del motlle (folra la base amb paper i posa acetat als laterals) i premsa amb les mans. Reserva.
- Pel farcit posa tots els ingredients a la processadora d’ingredients (tingues en compte que has de remullar els anacards prèviament unes 4 hores) i tritura fins que quedi una crema ben fina, suau i lleugera.
- Posa aquesta crema al motlle.
- Talla els kiwis a rodanxes i posa’l damunt del pastís.
- Posa’l a la nevera unes 4 a 6 hores abans de menjar.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de gener!
També et pot interessar aquesta recepta de minestra de verdures.