Cuinem amb productes de temporada: febrer

Moltes de les receptes del mes de gener també et servirien pel mes de febrer, ja que encara continuem trobant verdures com el bròquil, els calçots, la col, les bledes, els alls tendres, l’escarola o els porros i fruites com les peres flor d’hivern, les taronges, les mandarines o els kiwis. Però atenció a les novetats, que pinten molt bé: les carxofes i les maduixes i maduixots!
Risotto de carxofes

El risotto normalment s’associa als bolets: doncs el de carxofes encara és més bo i, avui, t’expliquem com es fa!
Ingredients:
- 200 g d’arròs
- 2 carxofes
- 1 ceba petita
- Brou de verdures o pollastre
- Un raig de vi blanc
- Mantega
- Parmesà
- Oli, sal i pebre
Preparació:
- Sofregeix la ceba tallada ben petita amb un raig d’oli d’oliva a foc suau i després afegeix les carxofes ben netes i tallades a petites làmines.
- Incorpora l’arròs i dona-hi unes quantes voltes. Afegeix un raig de vi blanc, i deixa que s’evapori.
- Comença a afegir el líquid a poc a poc sense deixar de remenar, i ves-ne posant de nou a mesura que l’arròs se’l va bevent. Repeteix l’operació durant uns 15-18 minuts, segons el tipus d’arròs que estiguis utilitzant.
- Quan estigui al punt, retira el risotto del foc. Afegeix un tros de mantega i parmesà ratllat, remenant-ho tot perquè quedi ben lligat.
Gotets de vichyssoise
Dona-li una volta a la vichyssoise de tota la vida combinant-la amb un ou de guatlla: espectacular!
Ingredients:
- 4 porros
- 1 ceba de Figueres
- 50 g de mantega
- 2 o 3 patates
- 1 l de brou de pollastre
- Sal i pebre
- Oli d’oliva
- Ous de guatlla (1 per comensal)
Preparació:
- A una paella amb oli, desfés la mantega i posa-hi la ceba.
- Afegeix-hi el porro tallat a rodanxes, salpebra i sofregeix fins que quedi transparent.
- Afegeix-hi dues o tres patates tallades i un litre de brou de pollastre.
- Cou-ho durant 40 minuts, tritura-ho i guarda-ho a la nevera durant dues hores.
- Fes els ous de guatlla en una paella amb oli i afegeix-hi una mica de sal.
- Serveix la vichyssoise en gotets i posa-hi a sobre un ou de guatlla.
Gotets de pastís de formatge i maduixots

Aquestes postres van molt bé per quan tens convidats a casa… o també les pots fer perquè són facilíssimes de fer i tens ganes de celebrar que els maduixots ja han arribat.
Ingredients:
- 100 g de galetes
- 60 g de mantega
- Un pessic de sal
Per la crema de formatge:
- 250 g de formatge crema
- Una c/p d’extracte de vainilla
- 95 g de sucre llustre
- 175 g de nata líquida (mínim 35% de greix)
Per decorar:
- Melmelada de maduixa
- Maduixots
Preparació:
- Tritura les galetes amb un robot de cuina, barreja-les amb la mantega fosa. Posa la barreja al fons dels gotets.
- Barreja el formatge crema amb el sucre i la vainilla amb unes varetes.
- Munta la nata i barreja-la amb la mescla anterior.
- Reparteix-ho als gotets i cobreix amb melmelada de maduixa i maduixots al gust.
Recorda que pots trobar tots els ingredients a les nostres botigues i a la web de compra.

Vols fer un cop d’ull a les receptes del mes de febrer que et vam recomanar l’any passat? Les trobaràs aquí!