El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: febrer

El mes més curt de l’any ens porta verdures i fruites com els calçots, la col verda, els alvocats, el bròcoli, les maduixes o les mandarines. Productes de temporada fantàstics per cuinar totes les receptes que et portem avui!

Calçots arrebossats

A banda d’en calçotades, podem treure profit dels calçots de mil i una maneres diferents. Com aquesta recepta de la Mireia Casamada on ens els porta arrebossats!

​Ingredients:

  • 1 manat de calçots (millor que siguin grans)
  • 2 ous
  • 3 cullerades de farina
  • 8/10 cullerades de farina de galeta
  • Salsa de calçots al gust
  • Sal i pebre al gust

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a màxima potència.
  2. Treu les capes exteriors dels calçots i renta’ls bé sota l’aixeta. D’aquesta manera en trauràs la terra.
    Posa’ls en una plata i enforna’ls durant 30/40 minuts tapats amb paper de plata (que et serveix per evitar esquitxos)
  3. Un cop cuits, deixa’ls refredar i pela’ls bé. Ha de quedar la part més tendra del ceballot.
  4. Talla’n les fulles més verdes.
  5. Els arrebosses primer per farina, després per ou batut i finalment per farina de galeta.
  6. Si els vols fer al forn (més fàcil) has de preescalfar el forn a màxima potència i els deixes daurar uns 10 minuts.
  7. En canvi si els vols fregits, en una paella amb abundant oli calent els fregeixes durant 2 minuts per cada banda.
  8. Els serveixes immediatament acompanyats amb la salsa de calçots.

Sopa de col i tomàquet

La nostra amiga Alba Barbero ens proposa cuinar aquesta deliciosa sopa amb la col que ens porta en Josep Vilaseca directament de l’Horta de Lleida.

Ingredients:

  • 500 g de col de Lleida
  • 4 tomàquets madurs
  • 1 porro
  • Arrel de cúrcuma
  • 1 bitxo
  • Herbes aromàtiques
  • Menta fresca
  • Alfàbrega fresca
  • Aigua
  • Sal
  • Pebre
  • Oli d’oliva verge extra

Preparació:

  1. Escalda, pela i talla els tomàquets a trossos.
  2. Sofregeix el porro picat amb una mica d’oli i sal fins que estigui transparent.
  3. Afegeix la col tallada a tires, posa-hi pebre, el bitxo, les herbes aromàtiques i ratlla-hi una mica de cúrcuma fresca. Salteja-ho uns 10 minuts.
  4. Cobreix d’aigua, afegeix els tomàquets i deixa-ho coure uns 25 minuts.
  5. Al moment de servir, posa-hi menta i alfàbrega fresca.

Torrades de Santa Teresa amb maduixots

Per postres et portem unes irresistibles torrades de Santa Teresa acompanyades dels maduixots que just comencen a arribar a les nostres botigues. T’hi apuntes?

Ingredients:

  • Pa de motlle artesà
  • 2 ous
  • 1 got de llet (250 ml)
  • Edulcorant líquid al gust
  • 1 beina de vainilla
  • 2 branca de canyella
  • 1 c/s de canyella en pols
  • 1 c/s d’eritritol
  • 100 g de maduixots

Preparació:

  1. Posa la llet a escalfar amb la vainilla i la branca de canyella, afegeix edulcorant al gust (amb un parell de cullerades és suficient), barreja i quan comenci a bullir aparta-ho del foc i deixa temperar.
  2. Bat els ous junt amb la llet aromatitzada, introdueix les llesques de pa i deixa-les que s’impregnin bé de la barreja.
  3. En una paella posa un parell de cullerades d’oli i daura les llesques. Just en sortir del foc, arrebossa-les amb l’eritritol barrejat amb la canyella en pols.
  4. Acompanya-les d’uns maduixots.

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et poden interessar aquestes receptes per treure partit al pop.