Cuinem amb productes de temporada: febrer
El mes més curt de l’any ens porta verdures i fruites com els calçots, la col verda, els alvocats, el bròcoli, les maduixes o les mandarines. Productes de temporada fantàstics per cuinar totes les receptes que et portem avui!
Calçots arrebossats
A banda d’en calçotades, podem treure profit dels calçots de mil i una maneres diferents. Com aquesta recepta de la Mireia Casamada on ens els porta arrebossats!
Ingredients:
- 1 manat de calçots (millor que siguin grans)
- 2 ous
- 3 cullerades de farina
- 8/10 cullerades de farina de galeta
- Salsa de calçots al gust
- Sal i pebre al gust
Preparació:
- Preescalfa el forn a màxima potència.
- Treu les capes exteriors dels calçots i renta’ls bé sota l’aixeta. D’aquesta manera en trauràs la terra.
Posa’ls en una plata i enforna’ls durant 30/40 minuts tapats amb paper de plata (que et serveix per evitar esquitxos) - Un cop cuits, deixa’ls refredar i pela’ls bé. Ha de quedar la part més tendra del ceballot.
- Talla’n les fulles més verdes.
- Els arrebosses primer per farina, després per ou batut i finalment per farina de galeta.
- Si els vols fer al forn (més fàcil) has de preescalfar el forn a màxima potència i els deixes daurar uns 10 minuts.
- En canvi si els vols fregits, en una paella amb abundant oli calent els fregeixes durant 2 minuts per cada banda.
- Els serveixes immediatament acompanyats amb la salsa de calçots.
Sopa de col i tomàquet
La nostra amiga Alba Barbero ens proposa cuinar aquesta deliciosa sopa amb la col que ens porta en Josep Vilaseca directament de l’Horta de Lleida.
Ingredients:
- 500 g de col de Lleida
- 4 tomàquets madurs
- 1 porro
- Arrel de cúrcuma
- 1 bitxo
- Herbes aromàtiques
- Menta fresca
- Alfàbrega fresca
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Escalda, pela i talla els tomàquets a trossos.
- Sofregeix el porro picat amb una mica d’oli i sal fins que estigui transparent.
- Afegeix la col tallada a tires, posa-hi pebre, el bitxo, les herbes aromàtiques i ratlla-hi una mica de cúrcuma fresca. Salteja-ho uns 10 minuts.
- Cobreix d’aigua, afegeix els tomàquets i deixa-ho coure uns 25 minuts.
- Al moment de servir, posa-hi menta i alfàbrega fresca.
Torrades de Santa Teresa amb maduixots
Per postres et portem unes irresistibles torrades de Santa Teresa acompanyades dels maduixots que just comencen a arribar a les nostres botigues. T’hi apuntes?
Ingredients:
- Pa de motlle artesà
- 2 ous
- 1 got de llet (250 ml)
- Edulcorant líquid al gust
- 1 beina de vainilla
- 2 branca de canyella
- 1 c/s de canyella en pols
- 1 c/s d’eritritol
- 100 g de maduixots
Preparació:
- Posa la llet a escalfar amb la vainilla i la branca de canyella, afegeix edulcorant al gust (amb un parell de cullerades és suficient), barreja i quan comenci a bullir aparta-ho del foc i deixa temperar.
- Bat els ous junt amb la llet aromatitzada, introdueix les llesques de pa i deixa-les que s’impregnin bé de la barreja.
- En una paella posa un parell de cullerades d’oli i daura les llesques. Just en sortir del foc, arrebossa-les amb l’eritritol barrejat amb la canyella en pols.
- Acompanya-les d’uns maduixots.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquestes receptes per treure partit al pop.