Cuinem amb productes de temporada: febrer
El febrer omple els camps de fruites i verdures de temporada delicioses com els calçots, les carxofes, el bròquil, l’escarola, el tomàquet raf, l’alvocat o el kiwi. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada que et proposem avui!
Pasta amb pesto de bròquil
La Meritxell ens proposa cuinar el bròquil d’una manera ben diferent de la que estem acostumats, convertint-lo en un deliciós i original pesto per acompanyar la pasta.
Ingredients:
- Un grapat d’alfàbrega fresca
- 4 flors de bròcoli
- 1 gra d’all
- 100 g de parmesà
- 50 g de pinyons (els pots substituir per nous o anacards)
- 2 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
- Un polsim de sal
- Pernil serrà
- Burrata
- Pasta
Preparació:
- Tritura l’alfàbrega, el bròquil, l’all, el parmesà i els pinyons amb l’oli i la sal per fer el pesto.
- Salta el pernil tallat a daus en una paella sense oli fins que estigui cruixent.
- Serveix la pasta ben barrejada amb el pesto, els daus de pernil i la burrata al damunt.
Crema de calçots
Ara que és època, no dubtis a utilitzar els tendres i dolços calçots que ens porta l’Antoni Espinola de Térmens per cuinar-los de mil maneres, com en aquesta deliciosa crema que ens proposa la Rosa Maria Lema.
Ingredients:
- 12 calçots mitjans
- 2 patates
- Brou de verdures (es pot fer amb la part verda dels calçots)
- Formatge al gust
- 50 ml de nata liquida o llet evaporada
- Sal, pebre i nou moscada
- Salsa de calçots
Preparació:
- Renta bé els calçots, talla els pèls i la part verda (reserva aquesta última).2.
- Talla els calçots en rodanxes i sofregeix-los en una cassola amb una mica d’oli.
- Fes el brou amb la part verda que has reservat.
- Quan siguin d’un color daurat, afegeix les patates tallades, dona’ls-hi unes voltes, posa-hi sal, pebre i nou moscada i finalment el brou de verdures fins que tot quedi ben cobert.
- Cou fins que la patata estigui tova.
- Afegeix-hi el formatge i la nata.
- Tritura i serveix amb una mica de salsa de calçots.
- També ho pots acompanyar amb unes tires de la part verda del calçot tallades ben primetes i fregides uns segons amb oli d’oliva ben calent.
Amanida d’escarola i bacallà
L’escarola és l’estrella de les amanides d’hivern, com aquesta amb bacallà i romesco que ens porta la nostra amiga Maria Teresa Llauradó.
Ingredients:
- 1 escarola
- 400 g de bacallà dessalat
Per la salsa romesco: - 250 ml d’oli d’oliva
- 150 g d’avellanes torrades
- 1 nyora
- 20 cl de vinagre de xerès
- 6-8 carquinyolis
- 15 g de pebre vermell dolç
- 2 grans d’alls
- 1 pessic de xocolata
- 1 caiena
- Sal
Preparació:
- Prepara el romesco triturant tots els ingredients fins a obtenir una pasta fina.
- Serveix l’escarola en un plat.
- Posa-hi damunt el bacallà esqueixat.
- Afegeix salsa al gust.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes ideals pel mes de febrer!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquesta recepta de pollastre a la parmesana.