Cuinem amb productes de temporada: febrer
Al febrer els camps s’omplen de bròquils verds, coliflors, calçots, escaroles, mandarines i kiwis. Un gran mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui.
Crema de coliflor i poma
Potser ets dels que arrufes el nas davant la coliflor, però si la tastes en aquesta crema segur que canvies d’opinió!
Ingredients:
- 1 ceba
- 1 coliflor
- 1 poma
- 1 polsim de nou moscada
- Sal i pebre al gust
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
- Sofregeix la ceba tallada a juliana en una mica d’oli.
- Afegeix la coliflor tallada en arbrets.
- Deixa-ho cuinar uns 5 minuts i afegeix la poma tallada a octaus, la nou moscada i salpebra.
- Cobreix amb aigua i deixa bullir uns 25 minuts.
- Tritura la crema ben fina.
Coca de calçots
Ara que és època de calçots cal aprofitar aquest aliment tan nostrat per cuinar-lo de mil maneres, com aquesta deliciosa i original coca que et portem avui.
Ingredients:
- 1 manat de calçots⠀
- Tomàquets cherry⠀
- Salsitxes de porc Plusfresc⠀
- Oli d’oliva verge⠀
- Sal i pebre al gust⠀
- Salsa Romesco⠀
Per a la massa:⠀ - 250 g de farina ⠀
- 160 ml d’aigua mineral⠀
- 20 g d’oli d’oliva verge⠀
- 5 g de sal⠀
- 4 g de llevat fresc (o 1/3 de sec)⠀
Preparació:
- Barreja la farina, el llevat fresc o sec (dissolt en una mica d’aigua tèbia), l’aigua, l’oli i finalment la sal. ⠀
- Pasta-ho durant 15 minuts i deixa que reposi 90 minuts tapat amb un drap.
- Retira el drap i fes dues boles amb la massa. Deixa que reposi 20-30 minuts més.⠀
- Estira la massa per formar la coca.⠀
- Mentrestant, preescalfa el forn a 200º C.
- Treu la part externa dels calçots i talla’n les arrels i les puntes. Posa’ls en una safata per a forn sense que quedin apilonats.
- Afegeix-los oli, sal i pebre al gust i posa’ls al forn 15-20 minuts, donant-los la volta a la meitat i intentant que no quedin massa daurats.⠀
- Salteja les salsitxes a part o posa-les al forn amb els calçots.
- Munta la coca amb la salsa romesco com a base, els calçots, les salsitxes i els tomàquets oberts per la meitat.⠀
- Posa-ho al forn 12-15 minuts (depenent del gruix) a 250ºC.⠀
Curd de mandarina
Coneixes el curd? És una crema dolça d’origen anglès que normalment s’elabora amb llimona, però que avui et portem de mandarina. Serveix per menjar en torrades, per farcir pastissos, per afegir a iogurts… I us assegurem que és una delícia!
Ingredients:
- 2 ous mitjans
- 2 rovells d’ou
- 150 ml de suc de mandarina
- 1 cullerada de ratlladura de mandarina
- 100 g de sucre
- 1 pessic de sal
- 70 g de mantega
Preparació:
- Posa una cassola amb aigua al foc per fer un bany maria.
- En un bol, barreja els ous sencers, els rovells d’ou, el suc de mandarina, la ratlladura, el sucre i la sal.
- Quan estigui ben barrejat, incorpora la mantega tallada a daus.
- Posa el bol al bany maria i ves remenant sense parar fins que la crema espesseixi, aproximadament 15 o 20 minuts.
- Passa la crema per un colador i deixa-la refredar tapada amb paper film de tal manera que toqui la crema, per evitar que faci crosta.
- Un cop freda reserva-la a la nevera abans de servir.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
També et poden interessar aquestes receptes elaborades amb fruites.