Cuinem amb productes de temporada: desembre
L’últim mes de l’any ens regala mandarines, taronges, peres, porros, alls tendres, mil classes de poma (Golden, Granny, Pink Lady, Royal Gala) i molt més! En aquest post, descobrirem receptes creatives per aprofitar aquests productes de temporada.
Quiche de porros
La quiche és un clàssic de la cuina francesa i és un plat excel·lent per a principiants, perquè és facilíssima de fer.
Ingredients:
- 1 làmina de pasta brisa
- 3 porros grans
- 3 ous
- 200 ml de nata
- 100 g de bacó en tires
- 100 g de formatge Emmental
- Mantega
- Oli
Preparació:
- Estén la làmina de pasta brisa sobre el motlle i punxa lleugerament tota la superfície amb una forquilla, perquè no pugi.
- Talla la part blanca dels porros en juliana i cou-la uns 15 minuts amb una mica de mantega i oli.
- Afegeix el bacó i salpebra.
- En un recipient bat els ous, la nata i la meitat del formatge ratllat. Salpebra.
- Reparteix els porros amb el bacó sobre la massa, posa-hi per sobre la mescla d’ous i cobreix amb la resta del formatge ratllat.
- Enforna a 200 °C durant uns 25 minuts.
Llenguado amb salsa de taronja
Aquest plat de la Dolors Mateu és perfecte per al mes de desembre per dues raons, porta taronges i és ideal per a ocasions especials.
Ingredients:
- 1 llenguado
- 4 gambes
- 1/2 taronja a rodanxes
- Suc d’1 taronja i mitja
- Farina per arrebossar
- Julivert
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
Preparació:
- En una paella amb una mica d’oli, marca les rodanxes de taronja. Retira-les.
- En el mateix oli, marca les gambes i retira-les.
- Salpebra i enfarina el llenguado, fregeix-lo en la mateixa paella. Reserva’l.
- Afegeix el suc de taronja amb una mica de sal i deixa’l reduir uns 8-10 minuts.
- Incorpora el llenguado, les gambes, una mica de julivert picat i deixa-ho coure uns minuts.
- Serveix amb les rodanxes de taronja.
Pastís de poma Golden
I acabem amb un dolç fet amb pomes Golden, que li donaran un sabor incomparable!
Ingredients:
- 200 g de farina
- 200 g de mantega pomada
- 175 g de sucre
- 4 ous
- 3 pomes Golden
- 5 g de llevat químic
- Un polsim de sal
- Sucre llustre
- Espècies al gust (canyella, nou moscada, gingebre, cardamom…)
Preparació:
- Separa els rovells de les clares. Blanqueja els rovells amb el sucre i, després, incorpora la mantega pomada i bat fins que s’integri bé.
- Afegeix la farina tamisada, el llevat, la sal i les espècies. Barreja-ho bé.
- Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la barreja anterior amb moviments suaus.
- Talla dues pomes a dauets petits i incorpora-les a la massa.
- Folra un motlle d’uns 20 cm amb paper de forn i posa-hi la massa.
- Talla l’altra poma a làmines fines i decora el pastís.
- Enforna a 180 ºC durant uns 35 minuts o fins que en punxar-lo, surti sec.
- Deixa refredar sobre una reixeta i, un cop fred, posa-hi sucre llustre.
Esperem que les gaudeixis molt a taula. Ah! Recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la web de compra.
Se t’ha fet curt aquest article? Aquí et deixem més receptes ideals pel mes de desembre.