El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: desembre

desembre

L’últim mes de l’any ens regala mandarines, taronges, peres, porros, alls tendres, mil classes de poma (Golden, Granny, Pink Lady, Royal Gala) i molt més! En aquest post, descobrirem receptes creatives per aprofitar aquests productes de temporada.

Quiche de porros

desembre

La quiche és un clàssic de la cuina francesa i és un plat excel·lent per a principiants, perquè és facilíssima de fer.

​Ingredients:

  • 1 làmina de pasta brisa
  • 3 porros grans
  • 3 ous
  • 200 ml de nata
  • 100 g de bacó en tires
  • 100 g de formatge Emmental
  • Mantega
  • Oli

Preparació:

  1. Estén la làmina de pasta brisa sobre el motlle i punxa lleugerament tota la superfície amb una forquilla, perquè no pugi.
  2. Talla la part blanca dels porros en juliana i cou-la uns 15 minuts amb una mica de mantega i oli.
  3. Afegeix el bacó i salpebra.
  4. En un recipient bat els ous, la nata i la meitat del formatge ratllat. Salpebra.
  5. Reparteix els porros amb el bacó sobre la massa, posa-hi per sobre la mescla d’ous i cobreix amb la resta del formatge ratllat.
  6. Enforna a 200 °C durant uns 25 minuts.

Llenguado amb salsa de taronja

desembre

Aquest plat de la Dolors Mateu és perfecte per al mes de desembre per dues raons, porta taronges i és ideal per a ocasions especials.

Ingredients:

  • 1 llenguado
  • 4 gambes
  • 1/2 taronja a rodanxes
  • Suc d’1 taronja i mitja
  • Farina per arrebossar
  • Julivert
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal

Preparació:

  1. En una paella amb una mica d’oli, marca les rodanxes de taronja. Retira-les.
  2. En el mateix oli, marca les gambes i retira-les.
  3. Salpebra i enfarina el llenguado, fregeix-lo en la mateixa paella. Reserva’l.
  4. Afegeix el suc de taronja amb una mica de sal i deixa’l reduir uns 8-10 minuts.
  5. Incorpora el llenguado, les gambes, una mica de julivert picat i deixa-ho coure uns minuts.
  6. Serveix amb les rodanxes de taronja.

Pastís de poma Golden

desembre

I acabem amb un dolç fet amb pomes Golden, que li donaran un sabor incomparable!

Ingredients:

  • 200 g de farina
  • 200 g de mantega pomada
  • 175 g de sucre
  • 4 ous
  • 3 pomes Golden
  • 5 g de llevat químic
  • Un polsim de sal
  • Sucre llustre
  • Espècies al gust (canyella, nou moscada, gingebre, cardamom…)

Preparació:

  1. Separa els rovells de les clares. Blanqueja els rovells amb el sucre i, després, incorpora la mantega pomada i bat fins que s’integri bé.
  2. Afegeix la farina tamisada, el llevat, la sal i les espècies. Barreja-ho bé.
  3. Munta les clares a punt de neu i afegeix-les a la barreja anterior amb moviments suaus.
  4. Talla dues pomes a dauets petits i incorpora-les a la massa.
  5. Folra un motlle d’uns 20 cm amb paper de forn i posa-hi la massa.
  6. Talla l’altra poma a làmines fines i decora el pastís.
  7. Enforna a 180 ºC durant uns 35 minuts o fins que en punxar-lo, surti sec.
  8. Deixa refredar sobre una reixeta i, un cop fred, posa-hi sucre llustre.

Esperem que les gaudeixis molt a taula. Ah! Recorda que trobaràs tots els ingredients a les nostres botigues i a la web de compra.

Se t’ha fet curt aquest article? Aquí et deixem més receptes ideals pel mes de desembre.