Cuinem amb productes de temporada: crema de calçots

El març és el millor mes per gaudir de productes com el bròquil verd, els espàrrecs i, òbviament, els calçots. Aquesta varietat de ceba tendra és molt apreciada a casa nostra i la pots fer servir a la cuina de moltes més maneres de les que t’imagines.
Si encara no has pogut anar a una calçotada, o ja en portes massa i busques alguna cosa diferent, és hora de preparar aquesta crema. Ja veuràs que la salsa de calçots (no confondre amb el romesco) hi queda de meravella!
Ingredients:
- 12 calçots mitjans (si són petits afegeix-n’hi 3-4 més)
- 2 patates
- Brou de verdures (es pot fer amb la part verda dels calçots)
- Formatge al gust
- 50 ml de nata líquida o llet evaporada
- Sal
- Pebre
- Nou moscada
- Salsa de calçots

Preparació:
Renta bé els calçots, talla els pèls i la part verda (reserva aquesta última).
- Talla els calçots en rodanxes i sofregeix-los en una cassola amb una mica d’oli.
- Fes un brou amb la part verda que has reservat i una mica d’aigua.
- Quan siguin d’un color daurat, afegeix les patates tallades, dona’ls-hi unes voltes, posa-hi sal, pebre i nou moscada i finalment el brou de verdures fins que quedin ben coberts els calçots i les patates.
- Deixa que es cogui fins que la patata estigui tendra. Afegeix-hi el formatge i la nata.
- Tritura i serveix amb una mica de salsa.
- També ho pots acompanyar amb unes tires de la part verda del calçot tallades ben primetes i fregides uns segons amb oli d’oliva ben calent. Reutilitza l’oli per fregir uns crostons per acompanyar la crema.
Sabies que els nostres calçots venen de Térmens? Els trobaràs a qualsevol de les nostres botigues o a la nostra web de compra.

I si busques més receptes ideals per fer aquest mes, no et perdis les que trobaràs aquí!