Cuinem amb productes de temporada: agost
L’agost ens porta un munt de fruites i verdures boníssimes: albergínies, pebrots, tomàquets, nectarina blanca, prunes i melons. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques amb productes de temporada que et portem avui!
Amanida de nectarina blanca
Has tastat la fruita a la graella? Potencia els sabors dolços i queda fantàstica en postres i amanides com la que et portem avui, combinada amb formatge fresc de vaca… Deliciosa!
Ingredients:
- Nectarina blanca
- Ruca
- Formatge fresc de vaca baix en sal El Canadell
- Tomàquets
- Mel
- Oli
- Sal
- Vinagre balsàmic
Preparació:
- Marca la nectarina tallada a grills en una graella. Retira-la i deixa que es refredi.
- Talla el formatge.
- Munta l’amanida amb una base de ruca, afegeix la nectarina, els tomàquets i el formatge.
- Amaneix amb oli, sal i vinagre.
Escalivada
Els pebrots i les albergínies estan en el seu millor moment, aprofita per fer-ne un dels plats insígnia del receptari català: l’escalivada!
Ingredients:
- 3 pebrots vermells mitjans
- 2 albergínies mitjanes
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
- Pebre negre
Preparació:
- Neteja els pebrots i les albergínies.
- Posar els pebrots sencers i les albergínies senceres en una safata de forn. Pinta-ho lleugerament amb oli d’oliva.
- Enforna durant 1 hora a 200º o posa-ho directament al foc fins que quedi ben torrat.
- Si ho fas al forn, dona la volta a mitja cocció.
- Passada l’hora, si veiem que les verdures estan prou cuites, retirar la safata del forn.
- Tapa-ho en calent i quan estiguin freds, retira’ls la pell i les llavors. Reserva els sucs.
- Talla els pebrots i les albergínies a tires amb les mans.
- Salpebra i amaneix amb oli d’oliva verge extra abans de servir.
Granissat de meló
Finalment, et proposem aquest granissat de meló Plusfresc per refrescar-nos d’aquesta calorada. Boníssim i molt fàcil de fer!
Ingredients:
- 500 g de meló
- 125 g de llimona
- 20 g de sucre
- 400 g de glaçons
- Menta
Preparació:
- Neteja de pell i de llavors el meló i trosseja’l.
- Pela i talla la llimona, intentant eliminar totalment la part blanca de la pell.
- En un got batedor, posa el meló trossejat, la llimona i el sucre.
- Tritura-ho fins que quedi una mescla totalment líquida.
- A continuació, afegeix els glaçons i tritura fins que el gel es desfaci en trossets molt petits i es barregi perfectament amb el suc de meló i llimona.
- Servim immediatament, decorant amb una fulla de menta.
Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques receptes amb productes de temporada del mes d’agost!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aqueses receptes per combatre la calor.