El nostre blog

Publicado el dia

Cuinem amb productes de temporada: agost

L’agost ens porta un munt de fruites i verdures boníssimes: albergínies, pebrots, tomàquets, nectarina blanca, prunes i melons. És un mes fantàstic per gaudir de totes les receptes fresques amb productes de temporada que et portem avui!

Amanida de nectarina blanca

Has tastat la fruita a la graella? Potencia els sabors dolços i queda fantàstica en postres i amanides com la que et portem avui, combinada amb formatge fresc de vaca… Deliciosa!

Ingredients:

  • Nectarina blanca
  • Ruca
  • Formatge fresc de vaca baix en sal El Canadell
  • Tomàquets
  • Mel
  • Oli
  • Sal
  • Vinagre balsàmic

Preparació:

  1. Marca la nectarina tallada a grills en una graella. Retira-la i deixa que es refredi.
  2. Talla el formatge.
  3. Munta l’amanida amb una base de ruca, afegeix la nectarina, els tomàquets i el formatge.
  4. Amaneix amb oli, sal i vinagre.

Escalivada

Els pebrots i les albergínies estan en el seu millor moment, aprofita per fer-ne un dels plats insígnia del receptari català: l’escalivada!

Ingredients:

  • 3 pebrots vermells mitjans
  • 2 albergínies mitjanes
  • Sal
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre negre

Preparació:

  1. Neteja els pebrots i les albergínies.
  2. Posar els pebrots sencers i les albergínies senceres en una safata de forn. Pinta-ho lleugerament amb oli d’oliva.
  3. Enforna durant 1 hora a 200º o posa-ho directament al foc fins que quedi ben torrat.
  4. Si ho fas al forn, dona la volta a mitja cocció.
  5. Passada l’hora, si veiem que les verdures estan prou cuites, retirar la safata del forn.
  6. Tapa-ho en calent i quan estiguin freds, retira’ls la pell i les llavors. Reserva els sucs.
  7. Talla els pebrots i les albergínies a tires amb les mans.
  8. Salpebra i amaneix amb oli d’oliva verge extra abans de servir.

Granissat de meló

Finalment, et proposem aquest granissat de meló Plusfresc per refrescar-nos d’aquesta calorada. Boníssim i molt fàcil de fer!

Ingredients:

  • 500 g de meló
  • 125 g de llimona
  • 20 g de sucre
  • 400 g de glaçons
  • Menta

Preparació:

  1. Neteja de pell i de llavors el meló i trosseja’l.
  2. Pela i talla la llimona, intentant eliminar totalment la part blanca de la pell.
  3. En un got batedor, posa el meló trossejat, la llimona i el sucre.
  4. Tritura-ho fins que quedi una mescla totalment líquida.
  5. A continuació, afegeix els glaçons i tritura fins que el gel es desfaci en trossets molt petits i es barregi perfectament amb el suc de meló i llimona.
  6. Servim immediatament, decorant amb una fulla de menta.

Esperem que gaudeixis d’aquestes fantàstiques receptes amb productes de temporada del mes d’agost!

I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et poden interessar aqueses receptes per combatre la calor.