Cuinem amb productes de temporada: agost
A l’agost podem gaudir dels carabassons, tomàquets de sucar, prunes negres i grogues, de les síndries i de les peres ercolini. És un gran mes per fer totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!
Crema freda de carabassó i menta
Potser tens avorrida la crema de carabassó que menges tot l’any, però ara a l’estiu et recomanem que la prenguis ben fresca amb un toc de menta. T’encantarà!
Ingredients:
- 2 carabassons
- 1 patata
- 1 ceba tendra
- 5 fulles de menta
- Aigua
- Oli
- 25 g de mantega
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Talla les verdures a trossos grans.
- Sofregeix la ceba tendra en una cassola amb una mica d’oli i la mantega fins que estigui transparent.
- Afegeix el carabassó, posa una mica de sal i tapa l’olla. Deixa’l ofegar fins que comenci a deixar l’aigua, però intentant que no agafi color.
- Afegeix la patata i cobreix amb aigua.
- Deixa coure uns 20 minuts.
- Rectifica de sal i pebre.
- Afegeix les fulles de menta i tritura fins que quedi una crema ben fina.
- Reserva a la nevera fins al moment de servir.
Allioli de tomàquet de sucar
Recepta extreta de benremenat.cat
El tomàquet de sucar o de penjar és ideal per fer pa amb tomàquet, però avui et portem una recepta ben diferent: allioli de tomàquet de sucar! Et servirà tant per acompanyar plats de carn o de peix, com per amanir un bon plat d’enciam o endívies.
Ingredients:
- Tomàquets de penjar
- All
- Oli d’oliva
- Sal
Preparació:
- Posa els tomàquets de sucar al forn fins que estiguin ben rostits.
- Pela’ls i treu les llavors.
- Deixa’ls refredar.
- En un got de batedora, posa els tomàquets, un gra d’all i un pessic de sal.
- Afegeix un bon raig d’oli d’oliva i amb la batedora emulsiona-ho fins a aconseguir una textura amb cos.
Pastís de prunes amb ratafia
Recepta extreta de cuinacinc.blogspot.com
Les delicioses prunes de Néstor Bertran de les nostres botigues són fantàstiques per menjar a mossegades, dolces i sucoses com poques, però amb aquest pastís amb un toc de ratafia segur que també et llepes els dits!
Ingredients:
- 125 g de farina
- 75 g de mantega
- 1 pessic de sal
- 2 cullerades d’aigua freda
Pel farcit: - 150 g de ratafia
- 80 g de sucre morè de canya
- 5 prunes
- 1 ou
- 2 rovells d’ou
- 300 ml de nata líquida o llet evaporada
Preparació:
- Per fer la pasta brisa barreja tots els ingredients amb les mans fins a aconseguir una massa uniforme.
- Forma una bola, embolica-la amb paper de film i guarda-la a la nevera fins que estigui ben freda.
- Enfarina una mica la taula de treball i estira la massa amb un corró fins que tingui un gruix d’uns 5 mm.
- Posa la massa en un motlle de 18 cm de diàmetre (prèviament untat amb mantega i enfarinat) i adapta-la amb les mans. Punxa la massa amb una forquilla.
- Posa-hi a sobre un paper del forn i cobreix-lo amb cigrons crus. Enforna la massa 10 minuts a 180º C.
- Retira els cigrons i el paper. Reserva.
- Pel farcit, renta i talla les prunes per la meitat i treu el pinyol.
- Escalfa la ratafia amb dues cullerades de sucre fins que es dissolgui.
- Afegeix les prunes, cou 2 minuts, apaga el foc i deixa-ho refredar.
- Bat l’ou amb els rovells i el sucre restant.
- Escalfa la nata o llet evaporada i, quan estigui al punt d’ebullició, incorpora-la als ous sense deixar de remenar amb una cullera de fusta.
- Cola les prunes de la reducció de ratafia i posa-les sobre la massa seguint el diàmetre del motlle.
- Afegeix la crema per sobre i enforna-ho 30 minuts a 160ºC.
- Deixa refredar i presenta’l a taula amb una mica d’almívar de la ratafia.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article sobre com fer una graellada vegetal de 10.