Cuinem amb productes de temporada: abril
A l’abril arriben verdures i fruites com la ceba tendra, les faves, els pèsols, les nespres o els maduixots. És un gran mes per gaudir de totes les receptes de temporada que et proposem avui!
Amanida de tomàquet i ceba tendra
Quines ganes d’amanides quan arriba el bon temps! Aprofita que la ceba tendra està de temporada, per posar-la als plats fresquets, hi queda de 10.
Ingredients:
- Tomàquet
- Ceba tendra
- Ventresca
- Olives negres
- Oli
- Sal
Preparació:
- Talla els tomàquets i la ceba tendra al gust.
- Posa-ho en un plat amb la ventresca i les olives.
- Amaneix amb sal i oli.
- Decora amb cues de ceba tendra picades per donar frescor.
Pancakes de pèsols
La nostra amiga Isa de Delicias Kitchen ens proposa una recepta molt original i amb producte de temporada: pancakes de pèsols i ceba amb salsa de iogurt i menta.
Ingredients:
- 100 g de pèsols
- 100 g de ceba tendra
- 100 g de farina de cigrons
- 10 cullerades d’aigua
- 1 culleradeta de curri en pols
- 1 culleradeta de comí en pols
- 1/2 culleradeta de sal
Salsa: - 125 ml de iogurt natural (cabra o vegetal)
- 2 cullerades de menta fresca picada
- 2 culleradetes de suc de llimona
- 1 culleradeta d’oli d’oliva verge extra
- 1 culleradeta de xarop d’atzavara o d’auró
Preparació:
- Prepara la salsa primer, barrejant tots els ingredients i reserva-la.
- Després, cou els pèsols en aigua bullent uns 5 minuts. Cola’ls i deixa’ls refredar.
- En un bol, barreja la farina de cigrons amb l’aigua fins que no quedin grumolls. Lamina ben fina la ceba i afegeix-la al bol, juntament amb els pèsols cuits.
- Incorpora el curri, el comí i la sal. Barreja-ho tot molt bé.
- Posa unes gotes d’oli en una paella i quan estigui calenta afegeix 2 cullerades de la massa que hem preparat, aixafant-la una mica fins que tingui forma rodona.
- Quan estigui daurada d’una banda, dona-li la volta i daura-la per l’altre costat. Treu-la i repeteix el procés amb tota la massa.
- Quan tinguis tots els pancakes fets, serveix-los amb la salsa de iogurt i unes fulles de menta fresca.
Tiramisú de maduixots
Els maduixots a l’abril encara estan boníssims i cal treure’n profit! La recepta que ens proposa la Inés de Domingo Juan és de categoria: tiramisú de maduixots.
Ingredients:
- 500 g de maduixots
- 100 g de sucre llustre
- 250 g de formatge mascarpone a temperatura ambient
- 350 ml de nata per muntar (molt freda)
- 1 c/p d’extracte de vainilla
- 6 melindros
- 1 taronja
Per decorar: - Maduixots
- Festucs
- Fulles de menta
Preparació:
- Munta la nata amb l’ajuda de les varetes de la batedora. Quan comenci a prendre consistència, afegeix el sucre i continua muntant-la fins que es formin pics.
- En un altre bol munta el mascarpone amb la vainilla.
- Afegeix a poc a poc la nata muntada amb ajuda d’una espàtula. Reserva a la nevera.
- Talla els maduixots a rodanxes i reserva’ls.
- Esprem les taronges i posa el suc en un plat.
- Mulla els melindros en el suc de taronja i posa’ls al fons de les copes.
- Afegeix una capa de la crema de mascarpone i una de maduixots. Alterna les capes fins a omplir les copes.
- Decora amb maduixots, festucs i menta.
- Reserva a la nevera fins al moment de servir.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada d’abril!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquesta recepta de gotets de pastís de formatge.