Cuinem amb productes de temporada: abril
A l’abril els camps s’omplen d’espàrrecs verds, cebes tendres, faves, pèsols, enciam fulla de roure i nespres. És un bon mes per gaudir de la cuina amb totes les receptes de temporada, delicioses i fàcils que et proposem avui!
Truita oberta d’espàrrecs de marge, xiitakes i gambes
Recepta extreta de Cuina
Ara que és temporada d’espàrrecs verds, els hem d’aprofitar per cuinar-los de mil maneres, com aquesta deliciosa truita oberta.
Ingredients:
- 8 ous frescos
- 2 manats d’espàrrecs verds prims
- 12 gambes llagostineres pelades
- 2 alls tendres
- 4 xiitakes frescos
- oli d’oliva verge extra
- sal fina
Preparació:
- Talla la part dura dels espàrrecs i talla cada espàrrec per la meitat.
- Pela els alls tendres i talla’ls a rodanxes.
- En una paella amb oli, salta els alls tendres i els espàrrecs. Reserva’ls.
- A la mateixa paella, salta els xiitakes, tallats a quarts, i deixa’ls coure 3 min. Reserva’ls.
- Marca lleugerament les gambes a la mateixa paella, amb un xic d’oli i sal. Retira-les.
- Bat els ous en un bol i posa-hi una mica de sal.
- En una paella d’uns 25 cm de diàmetre, posa una quarta part de l’ou batut i deixa’l quallar lleugerament (per fer una truita plana quallada per un sol costat).
- Afegeix els espàrrecs, els xiitakes i les tres gambes, treu-la de la paella i emplata.
- Fes el mateix tres cops més, per fer les quatre truites, i serveix-les immediatament.
Faves amb pernil i menta
Recepta extreta de Chez Silvia
Les faves tenen una temporada molt curta i cal aprofitar per cuinar-les com més ens agradin, com aquest senzill plat que et proposem. El toc de menta és indispensable!
Ingredients:
- 1 kg de faves pelades
- 200 g de pernil ibèric
- Oli d’oliva
- 1 ceba tendra
- 3 alls tendres
- 1 branca de menta fresca
- Sal
- Pebre blanc
- Aigua o brou
Preparació:
- Posa una olla al foc amb aigua i un pols de sal. Quan arrenqui el bull, afegeix les faves i deixa-les coure un parell de minuts. Escorre-les i reserva.
- Posa una paella al foc amb un raig d’oli i sofregeix el pernil tallat a daus menuts. Reserva.
- A la mateixa paella, enrosseix la ceba tendra tallada ben menuda i els alls a rodelles.
- Afegeix les faves i salpebra.
- Mig cobreix amb aigua o brou i deixa-ho coure 10 minuts a foc suau.
- Dos minuts abans de parar el foc, torna a posar de nou el pernil, barreja i afegeix la menta tallada ben finament abans de servir.
Melmelada de nespres
Recepta extreta de Sabores y momentos
Una melmelada sorprenent pels esmorzars, el toc entre àcid i dolç alhora de les nespres és fantàstic per combinar amb les teves torrades preferides.
Ingredients:
- 750 g de nespres pelades i sense llavors
- 200 g de sucre
- 1 cs d’aigua
- Suc de 1/2 llimona
- Pell de llimona sense la part blanca
- 1 clau molt (opcional)
Preparació:
- Comença netejant, pelant i retirant les llavors de les nespres. Posa-les en un bol i deixa-les macerar unes hores amb el sucre, el suc de llimona i la pell de llimona.
- En una olla posa la fruita macerada a foc lent amb la cullerada d’aigua i el clau molt, una vegada comenci a deixar anar els seus sucs, deixa coure uns 20 minuts remenant de tant en tant i vigilant que no s’enganxi al fons del recipient.
- Aixafa els trossos amb la cullera, per tal que quedin trossos de fruita en la melmelada. En el cas que no t’agradi trobar-te’ls, la pots batre un cop tingui la textura desitjada.
- Per a conservar-la, reparteix-la, encara en calent, en pots de vidre esterilitzat (prèviament bullits en aigua juntament amb les tapes durant 10 minuts).
- Omple els pots deixant un buit d’1 cm aproximadament de la vora. Tanca les tapes i col·loca’ls cap per avall sobre un drap fins que es refredin. En donar-los la volta de nou, ja hauran fet el buit.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes de temporada!
També et poden interessar aquests article sobre la nostra cervesa artesana.