Croquetes fàcils i originals
Sabies que el 16 de gener és el Dia Internacional de la Croqueta? Per nosaltres, les croquetes no es mereixen un dia, se’n mereixen tres: un per cadascuna d’aquestes receptes tan increïbles.
Croquetes de bolets
La Rosa Maria Lema de @yotambienmecuido ens va ensenyar a preparar aquestes croquetes de bolets. Són facilíssimes i delicioses, ja les has tastat?
Ingredients:
- 200 g de bolets variats
- 90 g de farina
- 500 ml de llet sencera
- 1 ceba petita
- 1 ou
- 1 all
- Pa ratllat o panko
- Nou moscada
- Pebre
- Sal
- Oli
Preparació:
- Pica la ceba i posa-la amb una mica de sal en oli calent.
- Quan estigui daurada, afegeix-hi un all i els bolets, també picats.
- Posa-hi la farina i remou.
- Incorpora-hi la llet, pebre i nou moscada. Ves removent i en 10 minuts tindràs la beixamel.
- Deixa refredar 30 minuts com a mínim.
- Dona forma a les croquetes i passa-les per ou i pa torrat o panko.
- Fregeix-les en oli i col·loca-les sobre paper absorbent.
Croquetes picants de tonyina
Quina calor de cop i volta! Si t’agrada el picant, aquestes croquetes amb xili són per a tu.
Ingredients:
- 1 llauna de conserva de tonyina en aigua
- 100 g de farina
- 150 g de pa ratllat
- 3 ous
- 1 xili de Jalapa
- 1 gra d’all
- Sal
- Oli
Preparació:
- Talla i desvena el xili. Pica’l i reserva’l.
- Obre la llauna de tonyina, treu l’aigua i posa la tonyina en un recipient amb la farina i el pa ratllat. Barreja bé.
- Afegeix-hi els ous, posa-hi sal al gust i el xile picat. Barreja fins a obtenir una massa fàcil de manipular.
- Escalfa l’oli i ves donant forma a les croquetes.
- Quan l’oli estigui calent, fregeix-les de 2 a 3 minuts per costat.
- Deixa-les a sobre de paper absorbent.
Croquetes d’arròs amb llet
I per postres… també croquetes! Aquesta recepta ens ha convertit en fans de les croquetes dolces.
Ingredients:
- 1 l de llet
- 150 g d’arròs
- 200 g de sucre
- 1 branca de canyella
- Pell d’1 llimona
- Canyella en pols
- Sucre de llustre
- Pa ratllat
- 1 ou
- Oli
Preparació:
- Posa la llet en un cassó amb la pela de llimona i la branca de canyella. Quan comenci a bullir, afegeix-hi l’arròs.
- Cou durant 15 minuts, afegeix-hi el sucre i cou 15 minuts més mentre vas removent.
- Treu la canyella i la pela de llimona i deixa que es refredi a la nevera.
- Fes boletes de la mescla i passa-les per ou batut i pa ratllat.
- Fregeix les croquetes amb molt d’oli. Posa-les sobre de paper absorbent i quan estiguin fredes escampa-hi sucre de llustre i canyella en pols per sobre.
I ara, a celebrar el Dia de la Croqueta com es mereix!
També et pot interessar: