Croquetes de bolets
És ben coneguda la tradició boletaire de Catalunya. L’interès dels catalans pels bolets no es limita a la gastronomia, sinó a l’aspecte lúdic d’anar al bosc amb l’afany de passar una bona estona i omplir de bolets els cistells!
Els bolets són ingredients imprescindibles en la preparació de molts dels nostres plats més tradicionals, com el fricandó, el conill amb bolets, l’estofat de vedella, els rovellons a la llauna… Però també en receptes més innovadores, com aquestes delicioses croquetes que et portem avui, on el sabor dels bolets pren tot el protagonisme.
Les pots fer amb qualsevol bolet que t’agradi, com rossinyols, ceps, camagrocs, fredolics, rovellons… Però també queden genials amb bolets de cultius, com per exemple, els xampinyons o les gírgoles.
No dubtis a preparar-les i a explicar-nos com t’han quedat!
Ingredients:
- 200 g de bolets variats
- 1 ceba petita
- 500 ml de llet sencera
- 90 g de farina
- 1 all
- Nou moscada
- 1 ou
- Pa ratllat o panko
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva
Preparació:
- Sofregeix la ceba ben picada amb una mica de sal en una cassola amb oli. Quan comenci a agafar color, afegeix l’all ben picat.
- Incorpora-hi els bolets ben nets i picats. Sofregeix-los fins que perdin l’aigua.
- Afegeix la farina i deixa-la coure uns minuts perquè perdi el gust de cru.
- És el moment de posar-hi la llet, el pebre i la nou moscada.
- Remena durant uns 10 minuts fins que es formi la beixamel.
- Deixa refredar la massa un mínim de mitja hora.
- Dona forma a les croquetes, passa-les per l’ou i arrebossa-les amb el pa ratllat.
- Fregeix-les en abundant oli ben calent.
- Passa-les per paper de cuina abans de servir per treure l’excés d’oli.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de croquetes de bolets!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a cuinar un deliciós pastís de formatge Idiázabal.