El nostre blog

Publicado el dia

Coquetes de bacallà

És Divendres Sant i, tradicionalment, aquesta és una jornada d’abstinència, segons la tradició catòlica. El període de 40 dies que va de la fi del carnaval a la Pasqua de Resurrecció és la Quaresma i, durant aquest temps, que es fa en memòria dels 40 dies que Jesús va dejunar al desert, es diu que s’ha de fer dejuni i abstinència per preparar-se per a la Setmana Santa.

A l’edat mitjana, per exemple, era freqüent la prohibició de menjar carn i ous, una tradició difícil de seguir si es vivia lluny del mar, perquè era complicat mantenir el peix fresc i en bones condicions. El bacallà, en canvi, era dels pocs peixos que arribaven en bones condicions des del mar del Nord, en salaó o assecat, i per aquest motiu va popularitzar-se com a aliment bàsic de la Quaresma.

El fet que sigui un dels peixos més fàcils de consumir, va ajudar també a fer que el bacallà es convertís en un dels grans protagonistes de la cuina catalana. Avui dia, els plats típics amb peix són principalment de bacallà: bacallà amb samfaina, bacallà a la llauna i a la musselina d’all, esqueixada de bacallà, arròs a la cassola, bunyols, les croquetes de bacallà o la brandada són part important del nostre receptari.

Avui la nostra amiga Dolors Mateu ens proposa un plat un xic diferent, però no menys deliciós: coquetes de bacallà! L’acompanya amb una salsa de pebrots del piquillo que hi queda de luxe!

No dubtis a preparar aquesta recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!

Ingredients:

  • 200 g de bacallà dessalat i esmollat
  • 1 ceba
  • 1 c/p d’anet
  • 100 ml de llet
  • 150 g de farina
  • 2 ous
  • 2 c/p de llevat en pols
  • Oli d’oliva
    Per la salsa:
  • 1 gra d’all
  • 3 pebrots del piquillo
  • Sal
  • Pebre negre

Preparació:

  1. Barreja el bacallà amb la ceba picada, l’anet i 2 cullerades d’oli.
  2. Bat els ous amb la llet, la farina i el llevat. Afegeix aquesta mescla a la barreja anterior i remena bé.
  3. Deixa-ho reposar 30 minuts.
  4. Posa cullerades de la barreja en una paella ben calenta i marca les coquetes pels dos costats.
  5. Per fer la salsa, fregeix l’all laminat i incorpora-ho els pebrots del piquillo. Salpebra.
  6. Tritura’ls amb una mica de l’aigua dels pebrots.
  7. Serveix les coquetes amb la salsa.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de coquetes de bacallà!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article sobre tres receptes de bacallà per Quaresma.