Celebrem l’Aplec del Caragol a casa?
Aquest any no volem que et quedis sense celebrar la gran festa del caragol, per això a Plusfresc et portem el Pack Família Aplec del caragol amb tot el necessari per fer-te’ls a casa i gaudir d’aquesta jornada tan especial amb els que més estimes!
Caragols a la gormanda
La recepta de caragols a la gormanda és una de les més populars a les terres lleidatanes, i també de les més contundents per l’afegit del porc a la recepta. Una delícia per llepar-se’en els dits!
Ingredients:
- 2 kg de caragols
- 1 kg de tira de costella de porc
- 250 g de cansalada viada
- 1 ceba dolça picada
- 1 all tallat a làmines primes
- 1 bitxo
- 400g de tomàquet madur ratllat
- Llorer, fonoll i farigola
- Oli
- Sal
- Pebre
- Nou Moscada
- Conyac
Preparació:
- Per a preparar els caragols, renta’ls amb aigua i sal diverses vegades, fins a obtenir una aigua neta.
- Cola els caragols i posa’ls a bullir amb aigua neta i herbes aromàtiques (llorer, fonoll, farigola) de 20 a 40 minuts.
- Escorre’ls i reserva.
- En una cassola amb oli sofregeix lleugerament el bitxo tallat a trossos, incorpora la costella i la cansalada viada, daura-les, i a mitja cocció incorpora un bon raig de conyac i deixa evaporar l’alcohol.
- Una vegada evaporat afegeix la ceba i l’all, i acaba de rostir la costella.
- Quan sigui tot ben sofregit, incorpora els caragols, remou-los un parell de vegades amb cura, incorpora el tomàquet i salpebra.
- Deixa’ls coure lentament al foc, de 20 a 30 minuts, sense deixar de remoure, fins que el tomàquet, formi una capa al voltant dels caragols.
Caragols picants
Aquesta recepta de l’Anna recetas fácilés és molt senzilla de fer, però el resultat és espectacular. El toc picant sempre queda bé amb els caragols, no trobes?
Ingredients:
- 500 g de caragols
- 2 cebes mitjanes
- 1 o 2 tomàquets
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre negre mòlt
- 4 o 5 alls
- 1 o 2 bitxos
Preparació:
- Renta bé els caragols, posa’ls en una olla amb aigua freda i porta’ls al foc. Quan comencin a bullir, deixa’ls dos o tres minuts.
- Escorre els caragols, i posa’ls en una paella amb oli d’oliva, la ceba picada, sal, pebre negre i el bitxo.
- Deixa’ls coure fins que es dauri la ceba, es vagi quedant enganxada als caragols.
- És el moment de posar-hi el tomàquet ratllat, i deixar-lo reduir fins que quedi una textura ben seca.
Caragols a la llauna
Aquest és un dels plats estrelles de la gastronomia lleidatana i de l’Aplec del caragol. És molt senzill d’elaborar, l’ideal és coure els caragols amb flama encara que a casa també es poden fer al forn. El més important? Acompanyar-los amb unes bones salses!
Ingredients:
- Caragols del tipus “Bové”
- Oli d’oliva verge extra
- Sal
- Pebre negre
- Sal gruixuda
- Picada: all, julivert, oli
Preparació:
- Purga els caragols una setmana com a mínim.
- Renta els caragols, només amb aigua, perquè treguin la sorra que puguin portar.
- Cobreix amb sal gruixuda el fons d’una llauna, i posa-hi damunt els caragols, amb la part carnosa cap amunt, sense deixar gens d’espai entre ells.
- Sala’ls amb sal normal i posa’ls a foc fort, preferiblement de llenya. Si els cuines a casa, fes-los al forn a temperatura forta, amb el grill posat.
- Passats 5 minuts, treu-los del foc, posa’ls pebre negre, i ruixa’ls amb una picada d’oli, all i julivert i introduir-los de nou en el forn.
- Estaran al punt quan la part carnosa adquireixi un color daurat.
- Serveix-los amb allioli i vinagreta.
Que tinguis un bon Aplec del Caragol!
També et pot interessar:
Aprèn a cuinar caragols com un gran xef!