Celebrem el Dia del Guacamole!
Demà se celebra el dia Mundial del Guacamole, la recepta mexicana a la qual ningú es pot resistir! Ja sigui acompanyant uns ‘tacos’, com a part d’un entrepà o simplement per menjar amb uns ‘totopos’, és una salsa deliciosa i molt fresca.
El seu origen es remunta als asteques, existeix des de l’època prehispànica i, explica la llegenda, que el déu tolteca Quetzalcoatl, va oferir aquesta menja al seu poble, elaborada a base d’alvocat, aigua, suc de llimona, bitxo i tomàquet (encara que la recepta ha anat evolucionant al llarg dels temps). La idea va agradar tant, que es va anar expandint per tot Amèrica del Sud i Centreamèrica, fins a arribar a casa nostra a través dels conquistadors espanyols.
La recepta que et proposem avui és molt clàssica, i t’oferim alternatives als ingredients que poden costar una mica més de trobar com és el “chile serrano”. Queda boníssima i és molt fàcil d’elaborar.
No dubtis a preparar-la i a explicar-nos com t’ha quedat!
Ingredients:
- 3 alvocats madurs
- 1 tomàquet fresc
- 1/2 ceba tendra
- 1 «chile serrano» o uns flocs de bitxo
- Suc d’1 llima
- Coriandre fresc (les fulles)
- Sal
- “Totopos” per a acompanyar
Preparació:
- Pica el tomàquet, la ceba, el coriandre i el «chile serrano» sense llavors, en dauets molt petits.
- Obre l’alvocat i treu-ne la polpa amb ajuda d’una cullera.
- Posa-ho tot al «molcajete» o morter i integra-ho tot bé.
- Afegeix el suc de llima, posa sal al gust i barreja-ho.
- Serveix en un bol, acompanyat d’uns «totopos» i una mica de pico de gallo per damunt.
Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de guacamole!
I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et pot interessar aquest article per aprendre a fer un deliciós pastís de formatge Idiazàbal.