Celebrem el Dia del Guacamole!
El Guacamole és la salsa típica mexicana, preparada a base d’alvocat picat. El seu nom de fet prové de l’idioma náhuatl, «Ahuacatlmolli» que traduït al català vol dir «Salsa o d’alvocat», «Ahuacatl» (alvocat) + «molli» (salsa). Com en totes les receptes tradicionals, no existeix un únic guacamole, ja que la manera de preparar-lo pot variar d’unes zones a altres. Hi ha tants guacamoles com cuiners! Avui et portem la recepta tradicional i dues maneres d’integrar-lo en altres plats que resulten delicioses.
Guacamole mexicà
Recepta extreta de sweetandsour
El guacamole serveix habitualment per a acompanyar tacos, tortilles o guisats, habitualment amb carns vermelles. Encara que la nostra forma més comuna de gaudir-ho aquí, és amb uns totopos ben cruixents, a Mèxic també els agrada acompanyar-ho de «chicharrones», les tradicionals cotnes de porc fregides i amb «chapulines», que són un tipus d’insecte.
Ingredients:
- 3 alvocats madurs
- 1 tomàquet fresc
- 1/2 ceba tendra
- 1 «chile serrano» o uns flocs de bitxo
- Suc d’1 llima
- Coriandre fresc (les fulles)
- Sal
- Totopos per a acompanyar
Preparació:
- Pica el tomàquet, la ceba, el coriandre i el «chile serrano» sense llavors, en dauets molt petits.
- Obre l’alvocat i treu-ne la polpa amb ajuda d’una cullera.
- Posa-ho tot al «molcajete» o morter i integra-ho tot bé, procurant que quedin trossos grans, ja que no ha de quedar una pasta.
- Afegeix el suc de llima, posa sal al gust i barreja-ho.
- Serveix en un bol, acompanyat d’uns totopos.
Ous farcits de guacamole
Recepta extreta de directoalpaladar
Aquesta recepta d’ous farcits de guacamole és ideal per picar amb els amics al voltant d’una bona taula. Farem servir l’alvocat amb el rovell d’ou per obtenir un farciment amb molt de sabor i una textura molt cremosa.
Ingredients:
- 4 ous
- 1 alvocat
- Suc de llima al gust
- Coriandre fresc al gust
- Sal
- Pebre negre
- Flocs de bitxo
Preparació:
- Bull dos ous en aigua uns 10 minuts. Retira’ls de l’aigua i deixa’ls refredar.
- Quan estiguin ben freds pela’ls, talla’ls per la meitat i retira’n els rovells. Reserva les clares.
- Posa els rovells d’ou en un recipient i afegeix la polpa d’alvocat i el coriandre ben picat.
- Posa sal i pebre i barreja-ho molt bé fins que quedi ben integrat.
- Afegeix el suc de llima al gust, una mica de bitxo en flocs i barreja.
- Amb una cullera emplena cada mig ou amb el guacamole.
Tacos amb guacamole
Recepta extreta de unareceta
Aquesta recepta és molt fàcil de preparar i encantarà a tothom. A més, pots afegir el teu toc personal afegint la salsa que més t’agradi, com per exemple una de ben picant si els teus comensals s’hi atreveixen!
Ingredients:
- 450 g de pit de pollastre
- 2 tortilles de blat de moro per persona
- 2 alvocats
- El suc de mitja llima
- 1 ceba
- 1 pebrot verd
- 50 g de coriandre
- Salsa picant
- Pebre negre
- Oli
- Sal
Preparació:
- Talla el pollastre a trossos i fregeix-lo en una paella amb una mica d’oli fins que quedi daurat.
- Salpebra i afegeix una mica de salsa picant. Reserva.
- Trosseja la ceba i el pebrot verd, fregeix-los en la mateixa paella. Quan estiguin fets incorpora de nou el pollastre.
- Prepara el guacamole aixafant bé la polpa d’alvocat amb el suc de llima, sal i pebre. Afegeix el coriandre ben picat.
- Escalfa les tortilles de blat de moro en una paella sense gens d’oli.
- Quan ja estiguin calentes, farceix-les amb el pollastre repartint-lo bé per tota la tortilla i afegeix guacamole al gust.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes per celebrar el dia del Guacamole!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquestes idees originals per preparar una bona hamburguesa.