El nostre blog

Publicado el dia

Celebrem el Dia de la Poma!

La poma és una de les fruites més consumides arreu del món, amb moltes propietats beneficioses per la salut, una gran versatilitat a la cuina i avui en celebrem el seu dia! Per això et portem tres receptes delicioses que segur que t’enamoren.

Llonganissa amb pomes caramel·litzades

La Dolors Mateu ens cuina un plat molt fàcil i boníssim, on el toc dolcenc de la poma queda de luxe amb la nostra botifarra de la Carme. T’animes a preparar-lo?

Ingredients:

  • 2 llonganisses de la Carme
  • 3 pomes Golden
  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 3 cs de sucre
  • 50 ml de moscatell
  • 100 ml de conyac
  • 250 ml de brou
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Pebre

Preparació:

  1. Marca les llonganisses en una paella amb una mica d’oli. Reserva-les.
  2. En el mateix oli sofregeix la ceba i el porro picats amb una mica de sal uns 10 minuts.
  3. Afegeix les pomes tallades en vuit trossos i cou-les uns 5 minuts tapades.
  4. Posa-hi tres cullerades de sucre, el moscatell i deixa coure 5 minuts més tapat.
  5. Incorpora les llonganisses, el conyac i cuina-les un parell de minuts.
  6. Posa-hi el brou i cou 10 minuts més tapat.
  7. Serveix les botifarres amb la salsa i les pomes.

Galetes de poma

La Inés de Domingo Juan ens prepara aquestes galetes tan originals. La poma Fuji, deliciosa i cruixent, és fantàstica per fer aquesta recepta.

Ingredients:

  • 2 pomes fuji
  • 50 g de civada
  • 50 g d’avellanes
  • 270 g de farina
  • 2 ous a temperatura ambient
  • 60 g de sucre morè
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 1 culleradeta de llevat en pols
  • 1 culleradeta de canyella
  • 1 polsim de sal

Preparació:

  1. Preescalfa el forn a 170 graus amb calor a dalt i a baix.
    En un bol posa els dos ous a temperatura ambient, el sucre morè i un polsim de sal.
  2. Bat fins que la mescla escumegi i el sucre s’hagi dissolt.
  3. A continuació afegeix la mantega a temperatura ambient i l’essència de vainilla. Continua batent.
  4. Afegeix la farina, el llevat i la canyella. Continua barrejant, ara amb l’ajuda d’una espàtula.
  5. A continuació pela i talla les pomes a trossets petits i afegeix-la a la mescla amb la civada. Barreja bé (si fa falta, amb ajuda de les mans).
  6. En una safata coberta amb paper de forn disposa boles de massa i aixafa-les una mica perquè prenguin forma arrodonida.
  7. Decora-les amb les avellanes i enforna-les 25 minuts. Han de quedar una mica daurades.
  8. Deixa-les refredar sobre una reixeta abans de menjar.

Pastissets de poma

Aprofita la temporada de pomes Royal Gala per fornejar aquests deliciosos pastissets de pasta de full, queden fantàstics i no poden ser més senzills de fer. Pren nota de la recepta!

Ingredients:

  • 1 làmina de pasta de full
  • 2 pomes Royal Gala
  • Sucre
  • Canyella
  • Melmelada d’albercoc

Preparació:

  1. Talla la pasta de full en forma de rodona d’uns 6 cm de diàmetre. Punxa-la amb una forquilla per evitar que pugi massa.
  2. Talla les pomes a làmines fins i col·loca-la sobre la pasta de full. Posa una mica de sucre i canyella sobre cada pastisset.
  3. Enforna a 180ª durant uns 20 minuts o fins que vegis la pasta de full torradeta.
  4. En sortir del forn, pinta’ls amb la melmelada prèviament escalfada perquè quedin ben brillants.​

Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes amb poma!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

WEB DE COMPRA

També et poden interessar aquestes receptes saludables per menjar de tupper.