Celebrem el Dia de la Poma!
La poma és una de les fruites més consumides arreu del món, amb moltes propietats beneficioses per la salut, una gran versatilitat a la cuina i avui en celebrem el seu dia! Per això et portem tres receptes delicioses que segur que t’enamoren.
Llonganissa amb pomes caramel·litzades
La Dolors Mateu ens cuina un plat molt fàcil i boníssim, on el toc dolcenc de la poma queda de luxe amb la nostra botifarra de la Carme. T’animes a preparar-lo?
Ingredients:
- 2 llonganisses de la Carme
- 3 pomes Golden
- 1 ceba gran
- 1 porro
- 3 cs de sucre
- 50 ml de moscatell
- 100 ml de conyac
- 250 ml de brou
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Preparació:
- Marca les llonganisses en una paella amb una mica d’oli. Reserva-les.
- En el mateix oli sofregeix la ceba i el porro picats amb una mica de sal uns 10 minuts.
- Afegeix les pomes tallades en vuit trossos i cou-les uns 5 minuts tapades.
- Posa-hi tres cullerades de sucre, el moscatell i deixa coure 5 minuts més tapat.
- Incorpora les llonganisses, el conyac i cuina-les un parell de minuts.
- Posa-hi el brou i cou 10 minuts més tapat.
- Serveix les botifarres amb la salsa i les pomes.
Galetes de poma
La Inés de Domingo Juan ens prepara aquestes galetes tan originals. La poma Fuji, deliciosa i cruixent, és fantàstica per fer aquesta recepta.
Ingredients:
- 2 pomes fuji
- 50 g de civada
- 50 g d’avellanes
- 270 g de farina
- 2 ous a temperatura ambient
- 60 g de sucre morè
- 100 g de mantega a temperatura ambient
- 1 culleradeta d’essència de vainilla
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta de canyella
- 1 polsim de sal
Preparació:
- Preescalfa el forn a 170 graus amb calor a dalt i a baix.
En un bol posa els dos ous a temperatura ambient, el sucre morè i un polsim de sal. - Bat fins que la mescla escumegi i el sucre s’hagi dissolt.
- A continuació afegeix la mantega a temperatura ambient i l’essència de vainilla. Continua batent.
- Afegeix la farina, el llevat i la canyella. Continua barrejant, ara amb l’ajuda d’una espàtula.
- A continuació pela i talla les pomes a trossets petits i afegeix-la a la mescla amb la civada. Barreja bé (si fa falta, amb ajuda de les mans).
- En una safata coberta amb paper de forn disposa boles de massa i aixafa-les una mica perquè prenguin forma arrodonida.
- Decora-les amb les avellanes i enforna-les 25 minuts. Han de quedar una mica daurades.
- Deixa-les refredar sobre una reixeta abans de menjar.
Pastissets de poma
Aprofita la temporada de pomes Royal Gala per fornejar aquests deliciosos pastissets de pasta de full, queden fantàstics i no poden ser més senzills de fer. Pren nota de la recepta!
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- 2 pomes Royal Gala
- Sucre
- Canyella
- Melmelada d’albercoc
Preparació:
- Talla la pasta de full en forma de rodona d’uns 6 cm de diàmetre. Punxa-la amb una forquilla per evitar que pugi massa.
- Talla les pomes a làmines fins i col·loca-la sobre la pasta de full. Posa una mica de sucre i canyella sobre cada pastisset.
- Enforna a 180ª durant uns 20 minuts o fins que vegis la pasta de full torradeta.
- En sortir del forn, pinta’ls amb la melmelada prèviament escalfada perquè quedin ben brillants.
Esperem que gaudeixis d’aquestes receptes amb poma!
I si t’animes a fer aquestes receptes, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
També et poden interessar aquestes receptes saludables per menjar de tupper.