Celebra la Castanyada amb seguretat
La Castanyada és una de les nostres festes més boniques i també una de les més amenaçades, i aquest any, amb la Covid-19, encara més. Per això, tot i que no ens puguem reunir, val la pena celebrar-la, encara que sigui només amb els de casa.
Castanyes
A l’hora de comprar-les fetes, fixa’t que a la parada on la compris se segueixin els protocols sanitaris contra el virus i que la venedora o venedor dugui mascareta en tot moment.
També les pots fer a la teva cuina, amb fogons de gas, forn o fins i tot un simple microones!
Fogons de gas
Necessitaràs una paella especial amb forats (es poden trobar a moltes ferreteries).
- Fes un tall a la part superior de cada castanya.
- Torra-les a foc baix i ves-les esquitxant amb aigua de tant en tant.
- Segueix remenant-les i esquitxant-les fins que quedin de color negre.
- Treu-les del foc amb compte de no cremar-te i embolica-les amb paper de diari perquè s’acabin de coure.
Forn
- Preescalfa el forn 10 minuts a 200ºC.
- Fes un tall a la pela de cada castanya.
- Col·loca-les a una safata a mitja altura i passats 10 minuts, dona’ls-hi la volta. Quan hagin passat 10 minuts més, ja les pots treure.
Microones
- Fes un tall horitzontal a la panxa de cada castanya.
- Posa-les dins d’un recipient amb tapa apte per a microones, com per exemple un estoig de vapor.
- Per 12 castanyes i 800 watts serien uns 2:30 minuts.
Moniatos i panellets
Fer moniatos és ben fàcil, només necessites una mica de temps:
- Renta els moniatos per retirar restes de terra i protegir-te de la Covid-19.
- Embolica’ls per separat amb paper d’alumini.
- Fes-los al forn durant una hora i mitja com a mínim i ves comprovant si són prou tous, cosa que voldrà dir que ja són cuits.
Pel que fa als panellets, només et calen ous, sucre, patates, farina d’ametlla, pinyons i creativitat! Et donem totes les claus de com fer-ne aquí:
I ja està! Fàcil, no? Doncs au, ves preparant els cornets de paper de diari que ja quasi la tenim aquí!
També et pot interessar: https://www.plusfresc.cat/idees-plusfresc/per-que-celebrem-la-castanyada/