El nostre blog

Publicado el dia

Carpaccio de carabassó

El carabassó és una hortalissa d’estiu deliciosa, refrescant i molt versàtil a la cuina. Pertany a la mateixa família que les carabasses, però, a diferència d’aquestes, el carabassó es cull quan encara és un fruit immadur i les llavors no estan desenvolupades. A casa nostra podem trobar carabassons durant tot l’any, però és d’abril a novembre quan són de temporada i més gustosos.

Sabies que la major part del pes del carabassó és aigua? En total un 95%! Per això la proporció d’hidrats de carboni és baixa, així com el seu contingut de proteïnes i lípids. La fibra que aporta té una funció protectora i antiinflamatòria de la mucosa intestinal. Del carabassó cal destacar la seva aportació en vitamines C i B9 que reforcen el sistema immunitari. També conté vitamina A i una substància anomenada luteïna (un tipus de pigment que hi ha a la retina) que té la funció de protegir les cèl·lules receptores de la llum de l’oxidació. Pel que fa a minerals, destaca l’aportació de potassi que contribueix a prevenir les rampes musculars.

Es pot menjar tant cuit com cru. Si escollim cuinar-lo, és recomanable deixar-lo una mica cru, per tal de preservar-ne totes les seves propietats. Es pot cuinar per fer-ne cremes, com a part de saltejats, en truita… En cru, el podem menjar com acompanyament o com a ingredient d’una amanida, però avui te’l portem com a absolut protagonista en aquest original carpaccio!

No dubtis a preparar la recepta i a explicar-nos com t’ha quedat!

​Ingredients:

  • 1 carabassó
  • Làmines de parmesà
  • Llimona
  • Alfàbrega
  • Sal
  • Oli
  • Pebre

Preparació:

  1. Lamina ben fi el carabassó i posa’l ben bonic en un plat.
  2. Amaneix-lo amb suc de llimona, oli, sal i pebre.
  3. Posa-hi unes làmines de parmesà i decora amb fulles d’alfàbrega.

​Esperem que gaudeixis d’aquesta recepta de carpaccio de carabassó!

I si t’animes a fer aquesta recepta, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

També et pot interessar aquest article per aprendre a fer la teva pròpia coca de Sant Joan per la revetlla!