El nostre blog

Publicado el dia

Pollastre amb hortalisses al wok

El pollastre amb hortalisses al wok és un plat únic saludable, divertit i nutritiu.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense ou, sense lactosa, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 349
Hidrats: 33 (38%)
Proteïnes: 42 (48%)
Greixos: 5 (14%)

Ingredients

– 150 g de pollastre (1 pit net, sense pell ni os)
– suc d’una llimona
– pell d’una taronja
– 150 g de variació de verdures (alls tendres, ceba, pebrot vermell, espàrrecs verds, carabassó, pastanaga, porro…)
– 1 cullerada petita de sèsam
– 1 cullerada de mel
– 1 cullerada de salsa de soja
– 2 cullerades de vinagre (preferentment, vinagre d’arròs)

Preparació

Renteu els pits de pollastre i trossegeu-los a tires fines; poseu-les a macerar en un bol amb els alls tallats i el suc de llimona. Reserveu-ho.
Feu tires molt fines de la pell de la taronja i poseu-les amb aigua al foc; quan l’aigua arrenqui a bullir, retireu-les, coleu-les i reserveu-les.
Renteu totes les hortalisses, peleu-les i talleu-les a la juliana (a tires primes). Reserveu-les.
En un wok (també serveix una paella fonda), poseu-hi un rajolí d’oli i escalfeu-lo. Afegiu-hi les tires de pollastre i remeneu-les fins que estiguin cuites. Reserveu-les.
Poseu totes les hortalisses preparades al wok i coeu-les a foc fort durant uns 5-7 minuts, sense deixar de remenar-les. Retireu-les i reserveu-les.
Poseu al wok un raig de salsa de soja amb el vinagre i les tires de pell de la taronja; afegiu-hi el pollastre i les hortalisses que ja teniu cuites. Remeneu-ho fins que s’impregnin de salsa. Serviu-ho.

Comentaris

El wok o la paella antiadherent permeten coccions amb poc oli. Els aliments s’hi couen barrejats, de manera que s’obtenen plats únics equilibrats. A més, la seva textura és cruixent. En aquest plat també es recomana la salsa, ja que el seu sabor agredolç combina molt bé amb el pollastre.