Pollastre amb cítrics
El pollastre amb cítrics és un plat compatible amb dieta sense gluten, baixa en sucre, sense ou, sense lactosa i baixa en calories.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 7 min
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 671
Hidrats: 17 (10%)
Proteïnes: 30 (23%)
Greixos: 32 (44%)
Ingredients
– 1 cuixa de pollastre
– 1 llimona o llima
– 1 taronja
– 1 ceba petita picada
– buquet d’herbes aromàtiques
– oli d’oliva
– 1/4 de copa de vi blanc sec
– 1/4 de copa de brandi
Preparació
Poseu al foc una paella amb una raig d’oli i coeu-hi la cuixa de pollastre durant uns 7-10 minuts. Traieu-ho i reserveu-ho.
A la mateixa paella, afegiu-hi la ceba picada i el buquet d’herbes. Poseu-hi el vi i deixeu-ho coure a poc a poc, uns 7-10 minuts, remenant-ho de tant en tant.
Passeu el suc de la cocció per un colador xinès.
En aquesta salsa, poseu-hi el suc de taronja i de llima o llimona. Afegiu-hi el brandi. Deixeu-ho coure 5 minuts fins que es redueixi la salsa.
Poseu el pollastre al plat, tireu-hi la salsa i decoreu-ho amb alguna rodanxa de taronja, llimona o llima per donar-hi color.
Comentaris
La combinació de plats de carn amb fruita té adeptes incondicionals. Aquest plat pot resultar sorprenent i el punt dels cítrics fa que no es trobi a faltar la sal. Una altra opció és preparar-lo amb porc o amb ànec, carns a les quals les fruites cítriques sempre s’adapten molt.