Pollastre al forn amb mostassa
Avui cuinarem un deliciós pollastre al forn amb mostassa, un lat compatible amb una dieta sense gluten, baixa en sal, energètica i sense lactosa. Ho té tot!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 2 h
Temps de cocció: 20 min
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 426
Hidrats: 2 (2%)
Proteïnes: 35 (33%)
Greixos. 30 (63%)
Ingredients
– 1/4 de pollastre amb pell i os
– 1 cullerada petita de pebre vermell dolç
– 2 cullerades de mostassa
– oli d’oliva
– 1 cullerada de vinagre
Preparació
Barregeu una cullerada de la mostassa amb el pebre vermell, una cullerada d’oli d’oliva i el vinagre.
Poseu el pollastre dins una bossa de plàstic i afegiu-hi la barreja. Tanqueu la bossa mirant de treure’n l’aire; pressioneu-ho per escampar la marinada i guardeu-ho a la nevera (almenys unes 2 hores); remeneu la bossa de tant en tant.
Barregeu la resta del pebre amb la mostassa i reserveu-ho.
Traieu el pollastre de la marinada i col·loqueu-lo a la reixa del forn, primer amb la pell cara avall. Coeu-lo al grill uns 10 minuts i aneu-lo girant.
Retireu-lo del forn i pinteu de nou la cara de la pell amb la resta de la marinada reservada.
Torneu-lo a coure al grill uns 10 minuts més, fins que estigui cuit. Serviu-lo.
El podeu acompanyar de verdures, bolets, hortalisses i amanida.
Comentaris
La carn de les aus, en aquest cas el pollastre, pot ser més fàcil de pair que altres tipus de carns, però el seu valor nutritiu és el mateix. La majoria del greix es localitza a la pell, de manera que, si s’ha de reduir calories, es pot eliminar abans de coure. També és cert que la cocció al forn redueix el contingut calòric del plat.