Peus de porc al forn amb bolets
Els qui gaudeixin menjant peus de porc, segur que s’enamoraran d’aquesta recepta de peus de porc al forn amb bolets.
Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 10 min
Temps de cocció: 60 min
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, baixa en colesterol
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 548
Hidrats: 104 (19%)
Proteïnes 141 (26%)
Greixos: 199 (47%)
Ingredients
– 1 peu de porc partit per la meitat
– 1 ceba
– 2 fulles de llorer i 2 claus
– 100 g de bolets (gírgoles, xampinyons…)
– 1 gra d’all i fulles de julivert
– oli d’oliva
– sal i pebre
– 1 cullerada de pa ratllat
Preparació
Renteu el peus de porc fins a deixar-los ben nets; bulliu-los amb aigua salada, juntament amb la ceba, el llorer i els claus, fins que estiguin tous. Reserveu-los i refredeu-los una mica, no gaire, perquè cal desossar-los i en fred és més difícil que no es trenquin.
Talleu els bolets a trossos petits i saltegeu-los en una paella afegint-hi el gra d’all i el julivert picats. Retireu-ho.
Farciu els peus amb una o dues cullerades de la barreja de bolets.
Poseu els peus de porc dins una safata de forn, afegiu-hi una cullerada de barreja d’oli i pa ratllat i gratineu-ho al forn.
Comentaris
Els peus de porc són rics en proteïnes i aporten molt pocs greixos, tot i que sempre es pensa el contrari. Ara: s’han de fer bullits o a la brasa. Tenen més calories segons el tipus de cocció o les salses i els condiments amb què es preparin.