Pastissets de vedella amb patata
Aquest plat et sorprendrà, és molt original i una delícia: pastissets de vedella amb patata. Conforma un plat principal, que acompanyat amb una mica d’amanida constitueix un àpat ben complet.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 25 min
Plat compatible amb dieta baixa en sucre, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 582
Hidrats: 162 (28%)
Proteïnes 147 (25%)
Greixos: 274 (47%)
Ingredients
– 100 g de carn de vedella picada
– 1 ou
– pa ratllat
– 60 g de patata
– sal, pebre
– salsa espanyola, salsa de bolets o salsa de formatge rocafort calenta
Preparació
Feu bullir les patates senceres i netes amb força aigua i sal. Retireu-les perquè es refredin, peleu-les i reserveu-les.
Barregeu la carn de vedella amb un ou batut, sal i pebre i pa ratllat. Doneu-hi forma d’hamburguesa.
En un motlle, poseu-hi un sostre de patata tallada a rodanxes; a sobre, col·loqueu-hi l’hamburguesa, i damunt, un altre sostre de patata.
Escalfeu el forn a 180º C i coeu-ho durant 10–12 minuts.
Serviu-ho acompanyat d’alguna salsa calenta al vostre gust.
Comentaris
La vedella és la font de proteïna més consumida, almenys als països desenvolupats. És una font excel·lent de vitamines del grup B, sobretot la B12. La cocció al punt deixa intactes bona part de les vitamines i els minerals que conté. La carn picada és més fàcil de mastegar i, per tant, resulta molt adequada per elaborar plats per a infants i gent gran.