El nostre blog

Publicado el dia

Pastissets de vedella amb patata

Aquest plat et sorprendrà, és molt original i una delícia: pastissets de vedella amb patata. Conforma un plat principal, que acompanyat amb una mica d’amanida constitueix un àpat ben complet.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min
Temps de cocció: 25 min

Plat compatible amb dieta baixa en sucre, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 582
Hidrats: 162 (28%)
Proteïnes 147 (25%)
Greixos: 274 (47%)

Ingredients

– 100 g de carn de vedella picada
– 1 ou
– pa ratllat
– 60 g de patata
– sal, pebre
– salsa espanyola, salsa de bolets o salsa de formatge rocafort calenta

Preparació

Feu bullir les patates senceres i netes amb força aigua i sal. Retireu-les perquè es refredin, peleu-les i reserveu-les.
Barregeu la carn de vedella amb un ou batut, sal i pebre i pa ratllat. Doneu-hi forma d’hamburguesa.
En un motlle, poseu-hi un sostre de patata tallada a rodanxes; a sobre, col·loqueu-hi l’hamburguesa, i damunt, un altre sostre de patata.
Escalfeu el forn a 180º C i coeu-ho durant 10–12 minuts.
Serviu-ho acompanyat d’alguna salsa calenta al vostre gust.

Comentaris

La vedella és la font de proteïna més consumida, almenys als països desenvolupats. És una font excel·lent de vitamines del grup B, sobretot la B12. La cocció al punt deixa intactes bona part de les vitamines i els minerals que conté. La carn picada és més fàcil de mastegar i, per tant, resulta molt adequada per elaborar plats per a infants i gent gran.