El nostre blog

Publicado el dia

Lloms de conill a la sal amb cebes glacejades

Aquests lloms de conill a la sal amb cebes glacejades és un plat de categoria que et farà quedar de 10 amb els teus convidats.

Dificultat: mitjana
Temps preparació: 10 min
Temps cocció: 45 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, sense lactosa, sense gluten, baixa en colesterol

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 536
Hidrats: 192 (36%)
Proteïnes: 176 (33%)
Greixos: 118 (22%)

Ingredients

– 2 lloms de conill
– sal grossa

Ingredients per a la guarnició:

– ¼ de kg de cebes petites (escalunyes)
– 1 cullerada de mel
– ¼ de copa de vinagre

Ingredients per a la salsa:

– 1 ceba
– 1 cullerada de farina
-½ copa de vi negre
– ¼ de copa de vinagre
– ½ copa de porto

Preparació

Poseu els lloms de conill desossats en una safata de forn, cobriu-los de sal grossa prèviament remullada amb aigua i poseu-ho a coure durant una ½ hora. Quan la sal comenci a esquerdar-se, retireu-ho del forn i reserveu-ho.
En una cassola, coeu-hi les cebes pelades senceres amb un raig d’aigua, un pessic de sal, una cullerada de mel i un raig de vinagre. Deixeu-ho a foc molt lent durant uns 30-45 minuts, afegint-hi de tant en tant aigua, si cal.
Poseu la ceba molt picada a coure a foc molt lent; afegiu-hi una cullerada de farina i remeneu-la amb la ceba. Afegiu-hi el vi i unes gotes de vinagre i deixeu-ho reduir. Al final, afegiu-hi el vi de porto i serviu la salsa calenta dins una salsera.
Retireu la sal del conill cuit; poseu el conill al plat acompanyat de les cebes glacejades i la salsa.

Comentaris

La cuina a la sal és un tècnica que podem utilitzar per coure aliments de forma senzilla. Si s’utilitza bé, no s’afegeix contingut calòric al plat ni se n’incrementa el contingut en sal, ja que es fa amb una sal grossa que es retira abans de servir. Sempre s’ha d’acompanyar l’aliment cuit amb salses o guarnicions que hi harmonitzin i que aportin un xic de potència de sabor al plat.