Les receptes més fresques: escudella
Vols una recepta de la terra i deliciosa? En Ramon Tudela t’explica com fer una bona escudella.
Pel caldo:
- 1 l aigua
- 400 g ossos de vedella
- 200 g cansalada
- 1 tall de gallina o 2 carcasses de pollastre
- 1 os salat de porc o un tros de pernil serrà
- 2 pastanagues
- 1 branca d’api
- 1 porro
Per la pilota:
- 400 g carn picada de porc i vedella
- Sal i pebre
- Julivert
- 2 alls picats
- 3 ous
Per afegir al caldo:
- 250 g galets
- 2 patates tallades a daus
- Pastanaga tallada
- ½ col
- 200 g cigrons bullits
- 1 botifarra negra
- Cansalada al gust
- Daus de pernil al gust
Preparació
- Posem en una olla l’aigua i tots els ingredients pel caldo i ho fem bullir.
- Mentre bull, fem la pilota barrejant la carn picada amb els altres ingredients. Ho amassem i fem pilotes de la mida que preferim.
- Quan el caldo estigui llest, hi afegim les pilotes, els galets, les patates a daus, la pastanaga tallada, la mitja col i els cigrons ja bullits. Ho deixem cuinar tot.
- Un cop estigui tot cuit, hi donem el toc final amb una mica de botifarra negra, cansalada i daus de pernil.
- Presenta-ho i a gaudir-ne. Bon profit!