Fem un bon caldo?
Ara que comença el fred, va bé tenir un bon caldo a punt, oi? D’aquells que et fan entrar en calor i quan estàs refredat, et canvien la cara. Aquí et deixem una recepta:
Els indispensables:
- ½ pollastre tallat a trossos
- 1 tros d’os de pernil
- 1 tros de carn de boví
- 1 os de canya
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 1 patata
- 1 branca d’api
- oli d’oliva
Pas a pas:
Primer, prepara els ingredients
Cal netejar bé la carn i els ossos. Després, talla les verdures en trossos homogenis, que no siguin ni massa petits ni massa grans.
Fes que la carn agafi color
Posa una mica d’oli a l’olla i fica-hi la carn i la ceba fins que agafin color. Un cop aconseguit, afegeix la resta d’ingredients i cobreix-ho tot amb aigua.
Ull amb l’espuma
Posa el foc alt i veuràs com a poc a poc els ossos van deixant anar una espuma blanquinosa, vés-la traient amb l’ajuda d’una cullera.
Ara toca esperar
Baixa el foc fins que et quedi a un punt mitjà i deixa-ho durant aproximadament 1 hora i mitja. T’aconsellem que li vagis fent un ull per treure-li l’espuma que anirà deixant.
L’últim pas
Cola el caldo i si veus que té un gust massa fort per tu, afegeix-li una mica d’aigua. Ja el tens llest per menjar, congelar o les dues coses.
Que us aprofiti!