El nostre blog

Publicado el dia

Farcellets de llom ibèric amb carbassó i verdures

Si presentes aquests farcellets de llom ibèric amb carbassó i verdures segur que et fan l’onada, queden molt bons!

Dificultat: mitjana
Temps de preparació: 20 min
Temps de cocció: 15 min

Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 509
Hidrats: 77 ( 15%)
Proteïnes: 141 (27%)
Greixos: 290 (57%)

Ingredients

1 tall de filet de porc ibèric (150 g)
1/2 porro
1 pastanaga petita
1 ceba
40 g de xampinyons
1 carbassó
sal, pebre
oli d’oliva

Preparació

Renteu i peleu la pastanaga i el porro. Talleu-ho o ratlleu-ho a la juliana (talls molt fins). Dins una paella amb oli calent, fregiu-ho a poc a poc i retireu-ho. Reserveu-ho sobre paper de cuina.
Renteu i peleu la ceba; piqueu-la; coeu-la en una paella a foc lent fins a daurar-la.
Renteu els xampinyons, piqueu-los i saltegeu-los a la paella amb oli, sal i pebre. Reserveu-los en un colador.
Passeu per la picadora el filet de porc per triturar-lo. Poseu la carn en un bol, afegiu-hi sal, pebre, la ceba cuita freda i els xampinyons cuits freds. Remeneu-ho tot fins que quedi ben barrejat i feu-ne 2-3 petites hamburgueses.
Talleu el carbassó a tires fines i senceres. Poseu dues tires de carbassó en forma de creu; al mig, col·loqueu-hi una hamburguesa i tapeu-la amb les tires de carbassó creuades. Repetiu l’operació per fer-ne 2-3 farcellets.
Col·loqueu en una safata de forn tots els farcellets ja acabats i coeu-los a 180ºC fins que el carbassó estigui cuit (uns 15 minuts).
Retireu-ho del forn i serviu-ho calent, acompanyat de les verdures cuites tallades a la juliana o a daus petits.

Comentaris

Plat que interpreta la bona relació culinària que hi ha entre les verdures i les proteïnes. Qualsevol plat de carn, peix o bé els ous d’una truita admeten i potencien el sabor de la verdura si ho preparem de manera combinada. La digestió també s’afavoreix.