Costelles arrebossades amb albergínia
Les costelles de xai arrebossades amb albergínia sempre fan festa! És un plat ideal per a servir un dia especial, quina delícia!
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min.
Temps de cocció: 10 min.
Plat compatible amb dieta baixa en sucre
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 875
Hidrats: 149 (17%)
Proteïnes: 144 (16%)
Greixos: 582 (66%)
Ingredients
3 costelles de xai
1 ou sencer
2 cullerades de pa ratllat
1 cullerada de farina
¼ d’albergínia
oli per fregir
sal i pebre
Preparació
Retireu, amb un ganivet afilat, la carn de la part superior de la costella.
Arrebosseu-la: primer, amb ou batut i després, amb pa ratllat.
Fregiu-la amb molt oli calent.
Talleu l’albergínia en rectangles grans i arrebosseu-la amb farina. Fregiu-la amb oli calent fins que estigui daurada. Retireu-la i reserveu-la en paper de cuina.
Poseu al plat les 3 costelles amb la guarnició de l’albergínia. Poseu la ceba picada a l’oli caramel·litzat i fregiu-la una estona. Afegiu-hi l’albergínia.
Comentaris
La carn de xai és rica en proteïnes, zinc i vitamines del grup B, sobretot niacina, riboflavina i B12. Aporta ferro, potassi i fòsfor, tot i que també conté greix i, per tant, colesterol.
La carn ovina rep el nom de carn de xai quan és d’un animal jove i carn de be quan és d’un animal adult. Continuen sent importants avui en dia per la seva llana i la seva carn i a vegades també se les cria per la pell d’ovella, per la seva llet o com a organisme model en la investigació científica.