Consells per fer una graellada de carn de primera
Va, confessa-ho! Fa temps que desitges fer una graellada com cal, oi? Doncs aquí trobaràs alguns consells perquè et quedi una carn de primera. Som-hi?
El primer i més important, triar bé!
L’Òscar Vilanova, el nostre encarregat de la carn des del 2008, diu que per triar la carn hi ha molts trucs i depèn molt de la varietat, per exemple, en el cas de la carn de porc cal fixar-se en el seu aspecte: ha de ser amb una textura ferma i una mica vetada de greix, així aconseguirem el màxim gust i tendresa.
Però tan important és triar-la com conservar-la correctament, oi?
Per això,L’Òscar aconsella que sil’has de consumir en un parell de dies, el millor és guardar-la a la nevera embolicada amb el mateix paper de la botiga o amb film transparent, però mai amb paper plata. I si ens cal congelar-la, quan la descongelem cal fer-ho a la nevera i a poc a poc.
Preparat per l’acció?
Un parell d’hores abans de l’hora de dinar, cal encendre la barbacoa. Ho pots fer amb llenya o amb carbó, tot i que la llenya li dóna un gustet molt especial a la carn.
Ara és el torn de les carxofes!
Talla els tronxos i dóna’ls uns cops sobre el marbre per aconseguir que s’obrin. Quan vegis que estan ben obertes, com si fossin flors, posa-les a una safata amb una mica de sal i pebre per sobre i un bon raig d’oli.
I ara, la carn
- El conill el pots posar sencer, obert de dalt a baix. I pots posar-li la sal i el pebre un cop estigui cuit.
- Les botifarres cal punxar-les una mica i llestes per posar al foc!
- Les costelles de xai simplement necessiten un raig d’oli per sobre.
- El pollastre val la pena que el deixis marinant la nit anterior: salpebra’l al teu gust, rega’l amb suc de llimona i posa-hi romaní i farigola per les dues bandes.
Al foc
- Posa les carxofes directament al foc, en uns 40 minuts estaran llestes per menjar. Per saber si estan fetes, simplement has d’estirar una fulla del centre, si surt amb facilitat: treu-les! Ja estan fetes! Quan estiguis a taula pots retirar les fulles exteriors, que estaran cremades, i menjar la resta.
- Posa les graelles sobre les brases i en un parell de minuts, afegeix les carns per ordre de duresa. El conill i el pollastre van primer, les botifarres crues segon. Un cop fets, podem posar les costelles, la botifarra negra i, per últim, les llesques de pa per torrar-les una mica.
Fi de festa
Amb la feina feta, ara ha arribat el moment de gaudir de la recompensa! Pots acompanyar la carn amb una bona amanida i un bon vi o cava, però un detall que no pot faltar és un bon allioli. Un últim apunt: una graellada no és només un àpat, és una festa que es passa molt millor en companyia dels amics i la família, bon profit! 😉