Conill estofat
El conill estofat és una recepta ideal pels dies de fred.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 12 h
Temps de cocció: 30 min
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en colesterol, baix en calories, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 510
Hidrats: 27 (21%)
Proteïnes: 31 (25%)
Greixos: 27 (48%)
Ingredients
– 1/4 de conill
– 1 ceba
– 1 gra d’all
– oli d’oliva
– ¼ de copa de vi ranci
– ¼ de copa de vi blanc
– 3-4 ginebrons
– sal
– 1 culleradeta de farina
Espècies: clau, pebre negre en gra, orenga, llorer, sajolida, farigola…
Preparació
Renteu el conill i trossegeu-lo.
Deixeu-lo macerar amb la ceba trossejada, l’all, els grans de ginebrons, la sal i les espècies durant unes 12 hores.
Retireu-ne els trossos de conill.
Col·loqueu tots els ingredients dins una cassola amb oli. Coeu-ho a foc lent i, quan estigui cuit, afegiu-hi la farina. Remeneu-ho. Deixeu-ho coure un minut més.
Afegiu-hi el conill i els vins. Deixeu-ho coure uns 20 minuts a foc lent amb la cassola tapada. Si cal, perquè hi falta suc, poseu-hi un raig d’aigua o de brou de carn.
Comentaris
El conill és una bona proteïna animal, amb un baix contingut en greixos i, per tant, baix, també, en colesterol. És apte per a tot tipus de dietes i només s’ha de vigilar la tècnica culinària que s’utilitza per preparar-lo i la guarnició del plat.