Conill amb pebrots
La carn de conill de la marca 100% Criat a Lleida és una carn blanca molt sana i guisada amb pebrots constitueix un plat molt bo i nutritiu.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 5 min.
Temps de cocció: 15 min.
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en colesterol, baixa en calories, baixa en sal, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 361
Hidrats: 6 (1%)
Proteïnes: 110 (30%)
Greixos: 244 (68%)
Ingredients
¼ de conill partit en el sentit de la llargària
1 cullerada sopera d’una barreja de sal, pebre, farigola picada, llorer sec aixafat i romaní
1 culleradeta d’oli d’oliva
1 gra d’all
2 cullerades d’oli d’oliva
Per a la guarnició
1/2 pebrot vermell escalivat, pelat i tallat a tires fines
1 tomàquet madur pelat, sense llavor i trinxat
1 gra d’all trinxat
1 culleradeta de julivert trinxat
10 cl de vi negre
1/2 gotet de brou de carn o aigua
Preparació
Barregeu una cullerada d’oli i les herbes, unteu-ho al conill i poseu-lo en unes graelles que ja estiguin calentes o al forn. Vigileu que no es cremi i gireu-lo passats uns 7 minuts.
Mentrestant, dins una paella, amb l’altra cullerada d’oli, foneu el tomàquet i afegiu-hi els pebrots, l’all i el julivert. Remeneu i ruixeu-ho amb el vi. Espereu que s’evapori una mica, afegiu-hi el brou o l’aigua i deixeu-ho coure uns 10 minuts.
Poseu el conill en un plat i ruixeu-lo amb la salsa calenta.
Comentaris
El conill és carn magra, és a dir, té molt pocs greixos, per tant, és adient per a qualsevol tipus de dieta. La carn magra permet coccions amb líquids (com el vi), marinades o amb herbes aromàtiques per evitar que s’assequi massa.