El nostre blog

Publicado el dia

Broqueta de carn i hortalisses

Aquesta broqueta de carn i hortalisses és ideal per elaborar amb nens, que poden participar a la cuina i aprendre les propietats dels aliments.

Dificultat: baixa
Temps de preparació: 15 min.
Temps de cocció: 20 min.

Plat compatible amb dieta energètica, sense lactosa

Informació nutricional

Kcal totals del plat: 779
Hidrats: 250 (32%)
Proteïnes: 178 (23%)
Greixos: 348 (45%)

Ingredients

50 g de llonganissa
50 g de carn de vedella
50 g de carn de porc
2 cullerades d’oli d’oliva
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot groc i 1/2 de verd
1/4 de carbassó
2-3 tomàquets cherry
2-3 xampinyons
2-3 espàrrecs

Per a la salsa:

2 tomàquets vermells
1 cullerada d’oli d’oliva
1 ceba petita
1/2 pebrot vermell i 1/2 de verd
1 gra d’all
1 cullerada de vinagre de xerès
1 fulla de llorer
4 xampinyons
1 culleradeta de pebre vermell
4 cebes petites
1/ 2 got de brou de verdures

Preparació

S’han de tallar tots els ingredients a trossos grossos de manera que puguin ser clavats en una broqueta sense que es trenquin.
Enfileu les diverses carns en una broqueta, procurant que no quedin seguits dos trossos d’un mateix aliment.
En una altra broqueta, col·loqueu-hi les hortalisses i els xampinyons, intercalant-hi colors.
Quan les tingueu preparades, col·loqueu-les en una planxa de forn o bé en una graella. Després de condimentar-les amb sal i pebre, coeu-les a banda i banda durant 10-15 minuts.
Es poden acompanyar de diverses salses.

Salsa criolla

Peleu els tomàquets, traieu-ne les llavors i talleu-los fins, juntament amb la ceba i els pebrots.
Fregiu la ceba picada i l’all amb una mica d’oli; afegiu-hi el vinagre i els pebrots tallats; deixeu-ho uns 10 minuts i afegiu-hi els tomàquets, el llorer, el pebre vermell i el brou de verdures o aigua. Coeu-ho fins que es redueixi.
Després, tritureu-ho amb la batedora. Opcionalment, podeu colar-ho en un colador xinès.

Comentaris

Plat calòric presentat de forma que permet coccions al forn, a la planxa o a la brasa, on es pot reduir l’excés de greixos. Com que la preparació es un xic laboriosa, demaneu col·laboració als petits de la casa: és una forma d’interessar-los per la cuina i la preparació d’aliments. Si la broqueta es fa amb verdures, fins i tot es pot aconseguir que en mengin sense protestar