Amanida tèbia de pollastre i nous amb salsa de formatge
Aquesta amanida tèbia de pollastre i nous amb salsa de formatge és una versió més lleugera de la famosa amanida Cèsar, però igualment deliciosa.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 10 min.
Temps de cocció: 5 min.
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en sal, energètica
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 547
Hidrats: 30 (5%)
Proteïnes: 196 (34%)
Greixos: 341 (59%)
Ingredients
1/2 pit de pollastre
50 g de fulles d’enciam
2-3 tomàquets cherry
4 nous sense closca
30 g de formatge tou
10 cl de vi blanc
20 cl de crema de llet o de llet sencera
1 cullerada d’oli d’oliva
10 cl de vinagre de Mòdena
un pessic de sal
Preparació
Renteu l’enciam amb aigua, assequeu-lo i disposeu-lo al mig del plat.
Renteu els tomàquets i partiu-los a trossos. Poseu-los al plat amb l’enciam. Amaniu-ho amb sal, oli i vinagre de Mòdena.
Talleu el pollastre a tires fines i coeu-lo a la planxa. Reserveu-ho.
Al centre del plat, per sobre de l’enciam, poseu-hi el pollastre cuit i afegiu-hi les nous.
Salsa: poseu en un cassó al foc el vi blanc i afegiu-hi, quan bulli, la llet o la crema de llet i el formatge. Deixeu-ho reduir fins que s’espesseixi.
Poseu la salsa calenta per sobre dels ingredients del plat. Serviu-ho.
Comentaris
És un plat equilibrat per si sol, amb poc contingut energètic. Si el prepareu amb pasta o arròs, resulta un plat únic equilibrat per a persones que mengen poc o que estan fent una dieta baixa en calories per perdre pes.