Aletes de pollastre marinades amb salsa de soja i enciam
Les aletes de pollastre es mengem com pipes! Cuinades amb el toc asiàtic que et proposem avui, segur que t’enamoren.
Dificultat: baixa
Temps de preparació: 2 h (per marinar)
Temps de cocció: 10 min
Plat compatible amb dieta sense ou, baixa en sucre, baixa en calories, baixa en sal, sense lactosa
Informació nutricional
Kcal totals del plat: 228
Hidrats: 15 (6%)
Proteïnes: 164 (72%)
Greixos: 48 (21%)
Ingredients
3 o 4 aletes de pollastre
1-2 grans d’all
½ llimona
1 cullerada d’herbes aromàtiques
2 cullerades de salsa de soja
50 g d’enciam de canonges (o altres)
Preparació
Renteu les aletes de pollastre i talleu-les (si no les heu comprat preparades). Col·loqueu-les en un bol i afegiu-hi l’all tallat, les herbes i el suc de llimona. Deixeu-ho maridar unes 2 hores com a mínim.
Prepareu el wok o una paella fonda amb un bon raig d’oli d’oliva; escalfeu-lo al foc i, quan estigui calent, fregiu-hi el pollastre. Coeu-lo fins que es torni de color daurat.
Serviu-lo acompanyat de salsa de soja i amanida d’enciams de canonge o d’altres varietats al gust.
Comentaris
No hi afegiu sal: la salsa de soja que hi posareu després ja en té força. La base del plat és la proteïna, en aquest cas, provinent de la carn d’au, que té poc colesterol, però també, en ser carn blanca, té poc contingut en ferro. Podeu acompanyar aquest pollastre amb bolets, patates, escalivada, o fins i tot podeu servir-lo per combinar-hi un primer plat i fer un plat únic amb pasta, arròs, cuscús, etc.