Canana amb ceba
La canana molts cops queda eclipsada pel seu parent, el calamar, però aquesta gran desconeguda també pot brillar si saps com cuinar-la. Amb una miqueta més de temps de cocció, obtindràs resultats espectaculars… i a sobre és molt més econòmica que el seu cosí!
INGREDIENTS:
- 1 kg de cananes
- 500 g d’escalunyes o cebes
- 2 grans d’all (opcionals)
- 1 copa de vi blanc
- 2 fulles de llorer
- Sal
- Pebre en gra
- Cibulet
Pel puré:
- 4 patates grosses
- 80 g de mantega
- 100 ml de llet
- Sal
- Pebre
PREPARACIÓ:
- Talla les escalunyes o cebes ben fines.
- Sofregeix-les amb sal fins que quedin de color daurat i afegeix-hi el vi blanc.
- Posa-hi la canana tallada, el pebre, el llorer i deixa que vagi fent uns 35 minuts.
- Pel puré, bull les patates senceres amb pell durant uns 40 minuts fins que estiguin tendres. Pela-les i posa-les a un bol juntament amb la mantega, la llet, la sal i el pebre. Si creus que és necessari per aconseguir la textura que busques, afegeix-hi més llet.
- Emplata-ho amb base de puré i una mica de cibulet per sobre.
I llest! Quina bona pinta, oi?
Si ja tens ganes de descobrir la canana, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.
I per postres, què? Et ve de gust meló amb salsa de iogurt?