El nostre blog

Publicado el dia

Canana amb ceba

canana

La canana molts cops queda eclipsada pel seu parent, el calamar, però aquesta gran desconeguda també pot brillar si saps com cuinar-la. Amb una miqueta més de temps de cocció, obtindràs resultats espectaculars… i a sobre és molt més econòmica que el seu cosí!

INGREDIENTS:

  • 1 kg de cananes
  • 500 g d’escalunyes o cebes
  • 2 grans d’all (opcionals)
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 fulles de llorer
  • Sal
  • Pebre en gra
  • Cibulet

Pel puré:

  • 4 patates grosses
  • 80 g de mantega
  • 100 ml de llet
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ:

  1. Talla les escalunyes o cebes ben fines.
  2. Sofregeix-les amb sal fins que quedin de color daurat i afegeix-hi el vi blanc.
  3. Posa-hi la canana tallada, el pebre, el llorer i deixa que vagi fent uns 35 minuts.
  4. Pel puré, bull les patates senceres amb pell durant uns 40 minuts fins que estiguin tendres. Pela-les i posa-les a un bol juntament amb la mantega, la llet, la sal i el pebre. Si creus que és necessari per aconseguir la textura que busques, afegeix-hi més llet.
  5. Emplata-ho amb base de puré i una mica de cibulet per sobre.

I llest! Quina bona pinta, oi?

Si ja tens ganes de descobrir la canana, recorda que trobaràs tots els productes a les nostres botigues i a la nostra web de compra.

I per postres, què? Et ve de gust meló amb salsa de iogurt?