Besuc a la sal
Ho té tot: fàcil, sa i boníssim!
El besuc és un peix molt apreciat per la textura i el sabor de la seva carn. I si el feu a la sal, aconseguireu mantenir tot el seu sabor, conservar les millors propietats i, a més, la sal absorbirà part de la grassa però conservarà tots els seus aromes i sucs.
El primer de tot és triar un besuc ben fresc com els que trobaràs a les botigues de Plusfresc. Recorda, fixa’t bé en els seus ulls i la seva pell, han de ser brillants! En aquest article trobaràs més trucs per triar sempre els productes més frescos.
Un cop triat, demana a la peixateria que te’ls preparin per fer a la sal, ja que per fer-lo d’aquesta manera no s’han de treure les escates i se sol netejar fent un tall petit. I ara sí, comencem a cuinar!
Dificultat: baixa
Temps preparació: 15 min
Temps cocció: 40 min – 1 hora
Ingredients
- 1 besuc sense escamar i net
- Sal gruixuda (suficient per cobrir el peix)
- Aigua
- Oli
- Herbes aromàtiques
- llimona
Preparació
- Preescalfar el forn a 210ºC.
- Fer una capa de sal gruixuda a una font apta pel forn. Un truquet que li donarà un toc especial és posar herbes aromàtiques barrejades amb la capa de sal. Li queda molt bé: el julivert, la sàlvia, la farigola i ratllar una mica de pell de llimona.
- Posar el besuc al damunt, el podem untar amb oli perquè sigui més fàcil de separar de la sal, i tapar amb més sal gruixuda.
- Prémer la sal amb les mans fins que tot quedi ben compactat i només es vegi la punta de la cua.
- Ruixar una mica d’aigua per sobre perquè la sal tingui humitat.
- Posar dins del forn durant uns 40 minuts. (Aquest temps variarà segons com sigui el peix triat: per besucs de menys d’1 kg seran uns 30’, en canvi per peixos entre 1 y 2 kg, seran uns 45’. Si pesa més, el deixarem 1 hora.)
- Quan hagi passat el temps i veiem que la sal ha format una crosta, treure del forn. Sense deixar refredar, amb l’ajuda d’un ganivet o espàtula retirarem la crosta de sal pels extrems de la silueta del peix.
I per arrodonir:
Es pot acompanyar amb la vostra salsa preferida o simplement amb un bon oli com el Rajolí d’Or. Una bona opció és combinar-lo amb una amanida original com les que et proposem aquí