El nostre blog

Publicado el dia

Arròs de gambes

Un arròs amb ingredients de proximitat és una altra cosa. Aquesta recepta de la Mª José (@pinitosdecocina) i en Llorenç (@kitmesures) porta una mica de feina, però val molt la pena, ja que està feta amb marisc de les nostres llotges, arròs del Delta i pollastre 100% Criat a Lleida. Millor, impossible!

Ingredients:

  • 160 g d’arròs bomba del Delta de l’Ebre
  • 250 g de gamba vermella
  • ¼ de pit de pollastre
  • 1 calamar gran
  • 120 ml de vi blanc
  • Oli d’oliva verge extra
  • 1 sípia amb la melsa
  • 100 g de cloïsses
  • 1 raig de vi blanc per les cloïsses
  • 500 ml de fumet de peix
  • 1 ceba
  • 2 grans d’all
  • 1 tomàquet mitjà ratllat
  • Julivert
  • Sal

Preparació:

  1. Sofregeix un gra d’all tallat a làmines en una mica d’oli, incorpora les cloïsses i el vi blanc. Tapa l’olla i deixa que les cloïsses s’obrin, posa-hi julivert picat i reserva.
  2. Marca les gambes en una mica d’oli i sala-les. Reserva-les.
  3. En el mateix oli sofregeix la ceba picada, quan agafi color incorpora el pit de pollastre tallat a daus petits, l’all picat i el tomàquet ratllat.
  4. Barreja un parell de minuts i incorpora la melsa de la sípia, la sípia tallada a daus i el calamar a rodelles.
  5. Afegeix el vi blanc i deixa que evapori.
  6. Incorpora l’arròs, barreja’l 3 minuts i cobreix amb el fumet calent.
  7. Rectifica de sal, cou 2 minuts a foc intens i 17 a foc mitjà-alt.
  8. A l’últim moment, torna a posar les gambes reservades just perquè agafin temperatura.

Tens ganes de practicar aquest platàs abans que arribi l’estiu? Passa’t per qualsevol botiga Plusfresc i hi trobaràs les millors gambes i tot el que necessites! I recorda que també tenim web de compra:

Ara ja saps com fer el millor arròs amb gambes, però si estàs buscant els secrets de la paella perfecta, te’ls expliquem aquí!