El nostre blog

Publicado el dia

Aprén a fer torró casolà

Si mai has provat de preparar alguna varietat casolana de torró, no saps el que t’estàs perdent! Són bastant senzills de fer i a més pots triar els millors ingredients. Enguany la típica safata de torrons que ronda per totes les cases per Nadal, serà molt més especial perquè comptarà amb alguna d’aquestes delícies fetes per nosaltres mateixos.

Torró tou

Aquesta recepta de torró de Xixona o torró tou casolà et resultarà molt senzilla de preparar i el resultat és deliciós. Es tracta d’un dels dolços nadalencs més populars i destaca d’una banda el sabor intens d’ametlles i, d’altra, la seva característica textura entre seca i cremosa que tant agrada a tothom.

Ingredients:

  • 250 g d’ametlla torrada molta
  • 180 g de mel
  • 60 g de sucre llustre
  • 1 clara d’ou

Preparació:

  1. Posa les ametlles en un bol i barreja-les amb el sucre llustre.
  2. Afegeix la mel i la clara d’ou i barreja bé amb una espàtula durant uns minuts. Després segueix barrejant amb les mans fins que la massa quedi bastant homogènia i els ingredients ben integrats entre si.
  3. Folra un motlle rectangular per a torró amb paper de forn, però si no tens motlle, no et preocupis, pots utilitzar un bric de llet. Simplement has de col·locar-ho en horitzontal, tallar la tapa de dalt i ja tens el teu motlle.
  4. Agafa amb les mans porcions de la massa del torró i posa-les en el motlle compactant-les bé, fins a acabar amb tota la massa.
  5. Cobreix amb paper film i deixa reposar en la nevera un mínim de 10 hores, així que pots preparar-ho i deixar-ho tota la nit en la nevera.
  6. Si t’agrada que quedi més sec no només cal que el deixis uns dies més a la nevera.
  7. Després d’aquest repòs treu-lo del motlle i ja el tens llest.

Torró de xocolata i arròs inflat

Un dels torrons més clàssics a moltes cases que enamora a grans i petits, qui es pot resistir al toc cruixent de l’arròs inflat? Si el fas a casa, et sorprendràs de com resulta de fàcil!

Ingredients:

  • 150 g de xocolata negra, mínim 70% de cacau
  • 150 g de xocolata amb llet
  • 40 g de mantega (o 30 de mantega de cacau)
  • 60 g d’arròs inflat

Preparació:

  1. Posa un cassó al foc amb aigua, dins posa-hi un recipient més petit i escalfa la mantega o la mantega de cacau al bany Maria.
  2. Quan s’hagi fos, afegeix les dues classes de xocolata trossejades i amb l’ajuda d’una espàtula de silicona remou fins a la seva completa dissolució.
  3. Després, retira el cassó del foc, afegeix l’arròs inflat i remou fins que s’integri.
  4. Posa la barreja dins d’un motlle amb forma rectangular (si no és de silicona, el pots folrar amb paper de forn, també ens servirà un bric de llet tallat).
  5. Posa’l a la nevera i en unes hores estarà llest per menjar.

Torró de Caipirinha


ElsfogonsdelaBordeta

Vols sorprendre els teus comensals? Aquest és el teu torró! Amb un sorprenent gust a Caipirinha que segur que t’enamora.

Ingredients:

  • 250 g de xocolata blanca (per a la trufa)
  • 70 g de xocolata de postres (per a la cobertura)
  • 60 ml de nata líquida (35% m.g.)
  • 30 g de sucre morè
  • 25 g de mantega
  • Un raig de cachaça (al gust)
  • La ratlladura d’una llima
  • El suc de mitja llima

Preparació:

  1. Comença desfent al bany maria o al microones la xocolata per la cobertura; seguidament aboca-la a l’interior del motlle, cobrint-ne bé totes les parets. Posa’l a la nevera fins que endureixi.
  2. Per fer l’interior del torró, en un cassó al foc posa la nata, el sucre i la mantega, remenant fins que es dissolguin bé tots els ingredients.
  3. Quan arrenqui a bullir retira del foc i afegeix la xocolata blanca ben trossejada i la ratlladura de llima. Mescla-ho bé fins que es desfaci.
  4. Afegeix la cachaça i el suc de llima, remena bé fins quedi una mescla homogènia.
  5. Omple el motlle que tenies a la nevera amb aquesta barreja i allisa’l bé.
  6. Reserva’l a la nevera un mínim de 4 hores.
  7. Per menjar-lo al punt és millor treure’l de la nevera una estona abans de consumir-lo.

Esperem que gaudeixis d’aquests torrons casolans!

També et pot interessar aquest deliciós menú nadalenc.